Zomerkamp 2011 – Delft

Jonkvrouwen in de Dop logo Zomerkamp 2011   DelftHet zomerkamp van 2011 vond plaats in de gezellige Zuid-Hollandse stad Delft, we zetten ons tent op binnen de grachten en de poorten van het Kruithuis . Het kamp duurde een week van 2 t/m 9 juli 2011.

Thema van het zomerkamp
Jean Humeau, de graaf van het Kruithuis is een oude knorrige man. Het is 1665. Hendrik-Jan van Langestof, de net nieuwe stadsomroeper is ten einde raad. Hij heeft zich weer eens goed in de nesten gewerkt. Hoe gaat hij dit aanpakken? Die morgen was Hendrik-Jan naar het Kruithuis geweest, als nieuwe omroeper van de stad moest hij toch kennismaken met alle inwoners? Maar de ontmoeting was niet erg vlekkeloos verlopen.

RIMG0546 225x300 Zomerkamp 2011   DelftDe knorrige man zette Hendrik-Jan zo weer buiten de poort van het Kruithuis, maar voordat het zo ver was gekomen flapte Hendrik-Jan er nog wat uit. ” Een vrouw zal u goed doen, ik ga een vrouw voor u zoeken” En zo geschiedde het, Hendrik-Jan was een man van zijn woord. Hij moest wel een vrouw zoeken. Hij trok door heel het land, van kasteel naar kasteel, van fort tot slot. Maar overal werd hij afgewezen. Niemand wilde iet horen over Jean Humeau. Geen jonkvrouw was in hem geïnteresseerd, iedereen wist welke chagrijnige man daar het Kruithuis bewoonde en je dochter uithuwelijken aan zo’n afgrijselijke man. Geen vader moest daar aan denken!
Aangekomen bij kasteel Hoekelum was Hendrik-Jan ten einde raad, toen ook nog bleek dat de graaf van het kasteel alleen maar zonen had plofte hij op de kasteeltrap neer. Maar wie was eigenlijk die charmante jonge dame die dan de deur voor hem open had gedaan in die groene glimmende japon?

Dat was Marie en ze kwam met een briljant idee. ” Als Jean Humeau toch niet veel van mensen weet, dan ziet hij vast het verschil niet tussen een gewoon meisje en een jonkvrouw. Ik zie dat wel zitten hoor, een corset, grote japonnen, glazen muiltjes… ” Marie droomde al weg, maar wie was ze eigenlijk? Marie was de dienstmeid van Hoekelum, maar waarom had ze dan zo’n chique japon aan?
“Als mevrouw uit huis is dan trek ik stiekem deze japon aan, ze draagt hem zelf toch niet meer weet u… ”
Er broeide een briljant plan op tussen Marie en Hendrik-Jan. Ze gingen zelf jonkvrouwen maken, ze openen een school!! De padvindsters werden in week klaargestoomd om in het huwelijk te treden met Jean Humeau.RIMG0421 225x300 Zomerkamp 2011   Delft

De jonkvrouwen school “Jonkvrouwen in de Dop” verzorgde etiquettelessen, tafelmanieren, rechtop lopen, doorzettingsvermogen en presentatietalent. Helaas het mocht niet baten, op de laatste dag van het kamp bleek Humeau al de hele week aan te pappen met onze eigen Christian Wildgenot. Wat een surprise!

Hoogtepunten van dit zonnige en zeer geslaagde zomerkamp op een rijtje

- Slapen op het strand van Zandvoort in een zelfgebouwde tent
- Met je zelfgebouwde vlot op de grachtvijver varen
- Een GPS tocht door de stad Delft
- Een fietshike door de duinen -met wind tegen-
- Ronddobberen op de vlotten in de vijver, en ook in de vijver vallen
- Sientje de duif drie keer redden
- Jack de kauw die weer komt bedelen om eten
- Lintjes verdienen op je jonkvrouwenmuts
- Je gevoelens leren uiten op schilderdoek
- Karten als oudste uitje voor Paulien, Kimberly en Christa
- Ochtendgym op het strand met een verfrissende duik in de Noordzee
- Ontdekken wie jouw Secret Sister toch zou zijn…
- Ontbijten bij de Ikea en daar eindelijk koffie kunnen drinken (aldus Manon en Marin)
- Boodschappen doen in je jonkvrouwenjapon
- Pijl en boog schieten en kruisboogschieten
- Een drijvend kampvuur als bonte avond afsluiting met overal drijvende waxo’s
- Rondleiding verzorgen voor de ouders over het Scoutcentrum
- Moe, maar voldaan naar huis gaan en nog ff een ijsje bij de Mc halen..
RIMG0022 300x225 Zomerkamp 2011   Delft

Alle foto’s van dit gave zomerkamp vind je onder foto’s – zomerkamp 2011 Delft.