Scouting Bennekom

8e plek op Regionale Scoutingwedstrijden

Door: Ilse

Op vrijdag kwamen we aan op de RSW in Lunteren, toen werden we ingedeeld in subkanp rood. Waar de leiding en de ouders die mee waren hielpen met de spullen van de aanhanger tillen en daarna weg moesten. Toen de ouders en de leiding weg waren gingen we het kampje opbouwen we begonnen met de tent en de keuken. Maar met de tent wou het niet helemaal lukken, we hebben hem drie keer in elkaar moeten zetten voordat hij goed stond. Ondertussen waren Marin en Manon aan de driepoten van de keuken aan het knopen dat ging wel goed. Die avond stond de tent,de keuken zonderdak ,de poten van het kribvuur en ook de hakplaats en het putje. De volgende dag hebben we alles af gemaakt .SAM 0421 300x225 8e plek op Regionale Scoutingwedstrijden

Na de kampopbouw de eerste avond hadden we de opening waar we het kamp lied zongen en het eerste stuk van het thema verhaal hoorden. Daarna kregen we nog een kop chocolademelk. Toen  moesten we terug naar de tent en gaan slapen.De eerste nachtinspectie ging niet zo goed want Marin had twee jongens uitgenodigd in de tent. Daar was de nachtinspectie niet heel blij mee. Dus voor de eerste nachtinspectie 0 punten. Maar dat was niet het enigen. Toen de jongens al weg waren ging er iemand naar de WC die waarschijnlijk op het pak melk is gaan staan dus toen ze terug kwam zat de tent onder de melk. Alleen ik heb er niks van meegekregen s’nachts want ik sliep overal doorheen. Maar de volgende morgen kreeg ik alles te horen.

De volgende ochtend moesten we op hike. Vlak voor de hike hadden we de uniform inspectie. Dat ging voor zover ik weet goed. Want ze hadden maar een paar kleine dingetjes aan te merken. Dat waren, we hadden de das boven de kraag en Alisha had het groene lintje waarop staat: schakelgroep zoeka vendel boven de naad. Voor de rest waren ze positief. Na de uniform inspectie kregen we wat te drinken en een doos voor de onverwachte opdracht.  Daarna liepen we naar het startpunt en daar kregen we de GPS en de route. Toen we de route gingen we lopen . Dat ging goed maar redelijk snel wisten we niet welke kan we op moesten. Maar dat  ging al snel weer goed. Toch was dat niet de enige keer dat we verkeerd liepen. De opdrachten gingen allemaal best goed. De eerste opdracht was de hoogte van een toren schatten/uitrekenen. Maar de leukste vond ik de trappers baan bij de lunchpost. De meeste van de hike hebben we liedjes gezongen. De liedjes die het meest langs kwamen waren: jammie jammie van de gebroeders ko en het is een nacht van Guus Meeuwis. Dat was erg leuk. Aan het einde van de hike waren Alisha en ik er wel klaar me (met het lopen) en volgens mij waren we niet de enigen. Gelijk na de hike gingen we aan het hikeverslag werken en tegelijk aan de onverwachte opdracht. Dat was een kijkdoos maken van een Mario level met Mario, de prinses in de toren en een slechterik. Wij hadden Mario in een sticker kart met bijtbloemen als slechterik en de prinses in een zwarte toren. Iedereen heeft iets gedaan aan het hikeverslag. Maar de een meer dan de andere. We hadden alles af voor de deadline. Ik vond het goed gaan.

Het koken ging qua hygiëne goed. Het voor en hoofdgerecht gingen ook goed. Maar het nagerecht was zo vies. Het moest Tiramisu voorstellen maar het is meer een waterpapje geworden waarvan iedereen die het at misselijk werd. Maar de jury liet het niet merken. Wat ik knap vond. Zo vies was het. Er was alleen een probleem waar wij niks aan konden doen. Dat was: de jury kwam later dan we dachten. Zo’n 15 minuten dus de chocolade fondue was koud en hard, de spaghetti was koud en niet meer lekker. Maar ik hoop dat de jury dat niet heeft mee gerekend.

SAM 04241 300x225 8e plek op Regionale Scoutingwedstrijden‘s Avonds was er een avondprogramma, een kartrace.De kart race was erg leuk. Maar de eerste tegenstander was wel heel makkelijk te verslaan. Zo makkelijk dat ze ook een stuk hebben gelopen en nog gewonen. Voordat we weer moesten racen waren er nog een heleboel anderen en dan merk je pas hoeveel mensen je heb leren kennen. Want we hebben echt voor de helft van iedereen gejuicht. De tweede keer dat we moesten racen moeten we tegen de verkenners. Toen hebben hun gewonnen. Voor de rest hebben we staan kijken en kletsen. Het was heel leuk. Uiteindelijk zijn wij vijfde geworden en de verkenners tweede. Daarna kreeg je een kop chocolademelk en moest je gaan slapen.

Op zondag was de themapresentatie. De dag voor de RSW hadden we pas het thema bedacht dus moesten we tijdens de RSW nog zowat de hele presentatie maken. Dat ging dus voor geen meter. Daar was gewoon geen tijd voor. Maar het werd wel heel grappig. En vooral geïmproviseerd. Uiteindelijk stond ik in een boom met een jurk aan, zat Manon in haar kneuzige Bert outfit op de grond te DS en, waren Valerie en Marin in de Mario en Luigi pakjes gestoken en Alisha en Moriah waren ninja’s in twee ruimtescheepjes van karton die waren ingepakt met zilverfolie. Mario en Luigi moesten toen tegen de ninja’s racen en het ballonspel spelen. Het racen spreekt voor zich maar het ballonspel ging zo: wie de meeste ballonen kapot maakten won. De ninja’s wonnen en mochten de prinses bevrijden uit de toren en daar was hij afgelopen.

Daarna hadden we nog het onderdeel sport &spel en waren de onderdelen voor de punten afgelopen.
We kregen tijd om te beginnen met het afbreken van het kampterrein en het rondleiden en verwelkomen van ouders en leiding . Maar dan was het toch echt tijd voor de prijs uitreiking. Je kon twee verschillende prijzen winnen of allebei. De eerste prijs was de gezelligheidsprijs. (Waar wij van dachten dat we een kans maakten). Maar die werd gewonnen door Oosterbeek. Dan was er nog de normale prijs. (Punten prijs)daarbij werden wij achtste maar de verkenners eindigden hoger.