Airbornemars

RIMG0262 300x225 AirbornemarsHet mocht dan wel verstikkend warm zijn, dit onthield de padvindsters er niet van om op 3 september de Airbornemars te gaan lopen. Maar liefst 15 km liepen zij in een lange stoet van wandelaars, omringd door muziekkorpsen bij een temperatuur van ruim 32 graden. Na ongeveer 4 uur wandelen – met een korte lunchpauze- was de finish in zicht. Achter OBK Bennekom vonden we de eindstreep. Een prestatie weer om trots op te zijn, zeker gezien de temperaturen.

Om 10 uur verzamelden we op het clubhuis, helaas waren er op het laatst nog wat afmeldingen. We gingen uiteindelijk met 9 padvindsters en drie leiding op de fiets naar Oosterbeek. Hier bleek het nog lastig te zijn om een plekje te vinden voor onze stalen ros. En toen moesten we nog de start zoeken, dit was ingewikkelder dan je zou denken bij een wandeltocht waar ruim 34.327 mensen aan deelnemen. We waren ook niet de enige Scoutinggroepen. Er waren ook scouts uit Apeldoorn, Nistelrode, Zutphen en Westervoort. Ook van dichterbij waren de scouts gekomen, uit Lunteren, van de Jan Hilgers uit Ede en de Emma uit Renkum hebben we gezien.

RIMG0264 150x150 AirbornemarsBij de start werden we omgeroepen. Moriah en Olga hadden daarvoor speciaal ons groepsnummer opgespeld gekregen, zo namen we het defile af. Alleen kon de meneer ons niet zo snel op de lijst vinden. Gelukkig sprong Christiaan even over het hekje om de meneer op weg te helpen dat het hier ging om de padvindsters van Scouting Bennekom. Na een uitbundige “wie daar?” begon de tocht. We hebben niet geteld hoeveel stappen er in 15 km gaan, het zullen er wel veel zijn. Het ging ook af en toe goed bergop en -afwaarts, wat het niet makkelijker maakte in de hitte. Onderweg stond de brandweer om ons even te ‘blussen’ en er waren wat behulpzame Oosterbeekers die hun tuinslang beschikbaar stelde om ons water bij te vullen.

Al met al was het voor ons allemaal een bijzondere ervaring, wie weet volgend jaar weer! RIMG0267 300x225 Airbornemars