Highland Herfstkamp

RIMG0349 150x150 Highland HerfstkampIn het regenachtige weekend van 8 en 9 oktober, net toen de tweede zomer plaats maakte voor de echte herfst gingen de padvindsters vol moed op het jaarlijkse regio herfstkamp in Lunteren. Door weer, wind en stortbuien fietsten de meiden naar het jeugdkampeerterrein in Lunteren. Altijd lachen, doorzetten!

Na de fietstocht zette de meiden de tenten op, en dat was nog best een heel gedoe. Gelukkig liep de leiding net zo hard te klungelen bij het maken van een goed afdak wat ons het hele weekend droog zou houden. De tenten stonden net toen we naar de opening moesten… er waren niet heel veel groepen uit de regio maar het was wel een heel knus clubje. De middag werd begonnen met een postenspel waarbij de scouts een joker konden winnen voor de Highland Games van morgen. Tent M deed het heel goed en leverde als tweede de stempel uhh.. stickerkaart in en won zo een joker voor de volgende dag. Het andere groepje deed het wat rustiger, maar niet minder gezellig, aan. RIMG0354 300x225 Highland Herfstkamp

Tijd om te koken! We kregen ingrediënten voor een prei-wokschotel. Het was niet heel veel, maar we begonnen met volle moed aan de kookklus. Inmiddels hadden we van Geert – Scouting Lunteren- een vuurkorf gekregen en gingen ook een heel aantal padvindsters aan het hout sprokkelen. Zo hadden we een lekker vuurtje om ons bij op te warmen.. mmm… dat is wel lekker bij dit gure weer! Af en toe werden er wat artikelen/materialen geswopt met de buren uit Herveld-Andelst wat het kamp toch weer het regionale tintje gaf. Kunnen wij van jullie een zaag lenen? Ja, als wij van jullie de zout en peper mogen als het kan.. en zo werd er wat op en neer gelopen.
Bij het verdelen van het eten bleek het toch allemaal wat te weinig de leiding at met zijn drieën een kleine schep eten en dacht hier kunnen we niet op leven. Olga vertrok naar de Lunterse snackbar om nog een lekker toetje te scoren. Patatjes.. het echte zaterdaggevoel!

RIMG0369 150x150 Highland Herfstkamp‘s Avonds speelden we een avondspel in de zandafgraving. Het was een heldere avond. Als je omhoog keek kon je onder andere de Grote Beer en Orion zien. In de afgraving lagen gekleurde lichtcirkels, op deze plekken was je vrij van de tikkers (rondrennende, zwetende leiding!). Op de verschillende posten kon je een hint krijgen van een coördinaat. Uiteindelijk zou het coördinaat de scouts brengen naar de plek waar het lek in de meer van Lochness zat, en dan wisten ze waar ze de stop in konden stoppen om er voor te zorgen dat het meer niet leeg zou lopen. Maar of het themaverhaaltje is aangekomen? Uiteindelijk kwam ook aan het spel een einde en gingen we terug naar het kampterrein. Hier schoven we aan bij het kampvuur bij het Houten Hes van Scouting Lunteren. Er werden verschillende liedjes gedaan en yells geschreeuwd. Uiteindelijk hebben we samen met de scouts van de Jan Hilgers en de regio-organisatie een piri-piri-party gehouden. Dit was natuurlijk zoals altijd heel erg leuk. Als laatste van de regiogroepen gingen we naar de tent.

RIMG0373 300x225 Highland HerfstkampDe volgende ochtend was het weer vroeg dag, tijd voor de Highland Games. Na de diverse Schotse sporten, natuurlijk beoefend in schotse kledij was het al weer tijd om af te breken en op te ruimen. Dit ging ietsjes sneller dan het opbouwen van de dag er voor, maar was nog steeds geen plekje in het Guinessbook waard. Snel een lekker gesmeerd boterhammetje naar binnen rond het kampvuur en dan snel weer op de fiets naar Bennekom. In een razend tempo hingen we met zijn allen de kletsnatte modderige zooi uit en dan kon iedereen weer naar huis. Voor sommige, verkleumde padvindsters, was dit een zeer fijn idee.. Maar zoals altijd waren sommige meiden niet weg te slaan. En dat zien we altijd maar als een compliment.