Kaderweekend

In het koude en mistige weekend van 19 en 20 november stond het kader klaar voor Big Bag Challenge III. Dus dat betekent rugzak op, goed op tijd komen en vele (gekke)opdrachten.. Om half 9 stonden ze nog met het slaap in de ogen op station Ede-Wageningen. Waar Suus en Mieke het een en ander hadden bedacht…

De trein naar Amersfoort moest gehaald worden en daar gingen de dames hoor, rustig in de rij bij de servicebalie, want anders heb je geen treinkaartjes. En strak op tijd stapten ze met alle rust in. Eenmaal neergeploft kon er niet gezeten worden. De machinist riep om voor de padvindsters dat zij enveloppen moesten zoeken, dus maar weer in de benen. En dat om 9 uur, dus dat ging niet heel erg snel. Uiteindelijk moest er een envelop open gemaakt worden, waarin een puzzel verstopt zat. De puzzel bestond uit vragen die gingen over dingen uit de jaren ’80 en ’90. Voor de bedenkers een eitje, maar voor onze eind jaren ’90 deelneemsters toch knap lastig. Gelukkig zit je in een trein nooit alleen, dus toch maar met het schaamrood op de wangen vragen stellen aan de andere treinreizigers. De vragen deed veel stof opwaaien bij de reizigers, want tsja dat oranje leeuwtje tussen de reclameblokken door op de publieke omroep schrijf je dan Loekie, Loeki of misschien zelfs Loukie?

RIMG0438 300x225 Kaderweekend Aangekomen in Amersfoort lag er bij de VVV een opdracht klaar, er werd wat over en weer gesmst met de mobiel van de leiding en het pv-team. Uiteindelijk moest er een vlot gepionierd worden, maar dat lukte niet zo maar. Eerst eens lasso werpen om de ballonnen uit het water te krijgen dan maar. Of gewoon een uurtje op de stoep zitten om inspiratie op te doen? Uiteindelijk werd er iets in elkaar geknoopt en dat zat op zich best goed vast.. alleen de tonnen.. ai ai die zaten niet vast. Dat leverden Manon en Marijke een nat pak op. Gelukkig mochten ze onder de droogkap bij de kapper aan de kade.

RIMG0439 300x225 Kaderweekend
Na een stukje struinen door de stad leidde de tocht uiteindelijk naar de dierentuin en door de mooie duinen van Soest. In Soest stapten de meiden op de trein, samen met een Willy poster, die eigenlijk gewoon in de envelop bleef. Helaas, hierdoor werd de volgende opdracht een stuk lastiger. Het was inmiddels alweer donker toen het kader aankwam op Baarn station. Daar duurde het precies 32 minuten (de Christiaan theorie klopte) voordat de padvindster in actie kwamen en eens het station gingen onderzoeken en de leiding vond in de overheerlijke warme stationshal. Na het beantwoorden van een paar vragen mochten er een paar tassen worden ingeleverd. Snel gingen de dames op pad, op zoek naar het kampterrein en Buitenzorg werd snel bereikt. Daar werd de tent in het donker opgezet terwijl de lieve leiding zich ontfermden over het avondmaal. Superlekkere Scoutingmacaroni en dat ging er in als zoete koek. Het was ook al ruim 9 uur geweest, dus mmmm… lekker eten.

RIMG0444 300x225 Kaderweekend Toen het kampvuur langzaam doofden was het toch echt tijd om de slaapzak op te gaan zoeken, zodat iedereen het nog een beetje warm hield ‘s nachts. Precies om 00:00 uur werd de leiding nog even wakker want er klonk heel hard “Lang zal ze leven” uit de groene pv-tent aan de andere kant van het veld. “Gefeliciteerd Moriah, 15 jaar alweer!”
De volgende morgen was er daarom ook een overheerlijk ontbijt met warme thee, chocoladetaart en appeltaart. Met kaarsjes (niet eetbaar).

Snel de spullen, die kletsnat waren van de mist die ervoor zorgde dat je niet meer dan 1 m kon zien, inpakken en wegwezen. Op naar Hilversum. Hier brachten we nog een bezoekje aan het Beeld&Geluid Experience. RIMG0442 225x300 Kaderweekend We waren even de nieuwslezer, even die geweldige presentator of super artiest. We hebben leuke filmpjes gemaakt en erg hard gelachen, maar ook heel erg moe van de koude nacht. Met zijn allen weer het busje in, en op naar Bennekom waar iedereen thuis werd gebracht. Net een echt kinderfeestje! BenIkInBeeld11 Kaderweekend