O.R.W. 2012: Mario & Luigi: Game Over

myphoto O.R.W. 2012: Mario & Luigi: Game OverMario en Luigi. Wie kent ze nog?! De twee Italiaanse loodgieters broertjes in die jaren ’80 tuinbroeken. Groen en rood, goed retro. Niet? Echt niet? Denk even na. Met van die karts.. en Joshi die dino of was het toch een schilpad. En champignonnetjes sparen voor extra levels. Upjes. Niet ?

Neej, zo denkt Nintendo Jr. er ook over. Mario en Luigi, die kunnen echt niet meer. De verkoopcijfers dalen drastisch, er komt geen cent meer binnen tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe adventure game. Eentje met pit die de jongeren anno 2012 aanspreekt. Helaas zagen medewerkers Mia en Diane de bui al hangen en haalden de twee hoog bejaarde mannen naar het kantoor. Hier werd maar weer duidelijk hoe gelijk Nintendo Jr. stiekem wel heeft. Luigi ziet het verschil niet meer tussen groen, geel en rood loopt met een rollator en Mario met een stok. Luigi is niks meer zonder zijn gehoorapparaat en om over zijn geheugen nog maar te zwijgen. Het is over en uit met de twee besnorde heren: Game Over! SAM 0157 300x225 O.R.W. 2012: Mario & Luigi: Game Over

Daarom de oproep aan de padvindsters om met een gloednieuw spel te komen, jullie zijn topdesigners en jullie level speelt zich af in een land, water of lucht setting. Are you ready?

Hiken

Hier volgt snel een verslagje van Marit en foto’s

SAM 0163 150x150 O.R.W. 2012: Mario & Luigi: Game OverKoken
Afscheid nemen bestaat. Maar hoe, daar kan je wel wat creatiefs bij verzinnen. Diana en Mia lieten de vervangers van Mario en Luigi opdraven om zich uit te sloven in de (primitieve) keuken. Er werden drie afscheidsdiners klaar gemaakt, veelal in Italiaanse stijl. Iets wat wel erg fijn en vertrouwd is voor de dementerende Luigi.
Deze wedstrijddag ging voorspoedig, het was lekker weer en de rondes begonnen allen met een strakke taakverdeling. Sommige toetjes moesten nog even de koelkast, dan wel vriezer in en het vuur was snel aan. Tijd om het eten te proeven. De presentaties, daar had hier en daar nog wel wat extra aandacht aan gegeven konden worden maar gelukkig was het eten nog wel allemaal warm en stond er een versierde stoel klaar. SAM 0173 300x225 O.R.W. 2012: Mario & Luigi: Game Over
SAM 01831 300x225 O.R.W. 2012: Mario & Luigi: Game Over
Als eerste konden we aan tafel bij het waterige groepje Waru Sakana, een ingewikkelde naam voor een onderwater vis? De speech was emotioneel en Luigi moest er bijna van huilen. Met een maaltijd, samengesteld binnen het aangegeven budget, die goed warm geserveerd werd en een zeer creatief toetje met lekkere nougat mag Waru Sakana zich de winnaar noemen van het onderdeel koken!
De Ninja’s leken meer in hun eigen zwarte schulpje weggedoken dan dat ze bezig waren met het afscheid van Mario en Luigi. Het leek even of we met dames in burka’s aan tafel zaten. De spinazie pasta was qua kleur een goede match voor Luigi, al mistte hij misschien wat zout. Iets wat ze bij de Beach Party (misschien omdat het gekookt was met zout water??, in overvloed hadden. Met een schildpad aan tafel was iets waar Mario en Luigi niet van opkeken, wel vonden zij het wat discriminerend en haast kannibalistisch om af en toe vandaag hun geliefde paddenstoelen te moeten eten. We hebben vandaag afscheid genomen van twee superhelden, er volgen nog twee weken van selectie. Wordt vervolgd!

PresentatieSAM 0339 300x225 O.R.W. 2012: Mario & Luigi: Game Over
Voor de start van de presentatie was het wederom super spannend. De drie groepjes lagen erg dicht bij elkaar en waar zou deze nek-aan-nek race eindigen en wie zou er uiteindelijk naar de RSW gaan? Maar voordat we het antwoord wisten moest er nog een level gespeeld worden.
De Waru Sakana waren als eerste aan de beurt. Met hun onderwaterthema hadden we verwacht ver naar de diepte te gaan, maar we bleven (helaas) op het droge. Wel vlogen er wat waterrijke attributen ons om de oren zoals een grote schelp, slippers en een badpak. Gelukkig wist de held uit het verhaal deze spullen goed te ontwijken.
Bij The Beach Party was het ook een zanderig feestje met kleren die niet erg bij de buiten temperatuur waren, maar al limbodansend en wiegend op de bijpassende muziek hielden de meiden zich wel warm. De ninja’s namen ons mee met hun ruimteschip naar ‘space’ waar Mario, de slechterik, de dames in zwarte pakjes had ontvoerd. Gelukkig kwam alles weer goed toen de programmeur de meiden kwam redden.
Met de wedstrijden kwam ook alles goed, na wat gereken en lange discussie, want soms kan je appels niet met peren vergelijken was de eindstand helder en de winnaar bekend.

De winnaars van de ORW 2012 zijn geworden de dames van The Beach Party, zij haalden 20 punten meer dan de Ninja girls..

SAM 0349 225x300 O.R.W. 2012: Mario & Luigi: Game Over
SAM 0346 300x225 O.R.W. 2012: Mario & Luigi: Game Over

Alle foto’s van de ORW vind je hier.