(K)Oek en Zopie

SAM 0142 1024x768 (K)Oek en ZopieSchaatsen in de Uiterwaarden van Wageningen

Zaterdag 11 februari waren de padvindsters op het ijs te vinden van de Wageningse Uiterwaarden. Om 13:00 uur verzamelden we bij de haven, met schaatsen, sleetjes, melk & cacao. Want naast een leuke middag wilden we er ook een productieve middag van maken door het verkopen van Koek en Zopie. De boodschappen waren gedaan, de colemanbranders mee en toen was het nog zoeken naar een goed verkoopplekje tussen de concurrenten op het ijs.

Toen de melk een beetje warm begon te worden en Olga een mooi chocoprutje had gemaakt konden de dames met het spandoek het ijs op om reclame te maken. “Koek en Zopie” Scouting Bennekom was de tekst.. maar al snel veranderde deze tekst in “Oek en Zopie”. De K sneuvelde door de harde wind. Even later moest zelfs de O het begeven en verkochten we alleen nog maar ‘Ek en Zopie’. Dat klopte ook wel want de zelfgebakken appel-havermoutkoek ging als een trein, evenals de zelfgemaakte chocomelk. Het werd door de schaatsers zeer gewaardeerd dat er nog op een traditionele wijze choc gemaakt werd. De vraag ‘Er zit iets speciaals in, wat is het?’ kwam vaak voorbij. Maar wat het geheime recept is dat vertellen we natuurlijk niet!

Uiteindelijk leverde de dag wat blauwe plekken op, helaas geen pirouettes, wel bevroren vingers en tenen en ook nog eens €85,61 euro voor de zomerkampkas. Een geweldig geslaagde middag dus.

SAM 0138 225x300 (K)Oek en Zopie
SAM 0139 300x225 (K)Oek en Zopie