USA Drive-in(n) bioscoop

“Welcome ladies and gentlemen! Tonight we present you the girlscouts of Scouting Bennekom having a great activity called Drive-In(n) cinema USA theme. Everything this evening will be great, awesome, amazing and terriffic. Have a great time!”SAM 0078 225x300 USA Drive in(n) bioscoop

Om het nieuwe jaar eens overdreven te beginnen, zoals Amerikanen dit als beste kunnen, begonnen we groots. Grootst met een Gelderse G en een Amerikaans accent.

Bij binnenkomst was het lokaal door de altijd enthousiaste PV-leiding al omgetoverd in een heuse Amerikaanse setting. USA-vlaggen, kleuren, lintjes en de ticket booth was klaar om bioscoopkaartjes te kopen. Het reclamebord pronkte al welke film er vanavond gedraaid zou worden: “Phineas and Ferb dwars door de 2e dimensie.” Maar Sangam was niet zo maar een bios, we waren een drive-in(n) bios. Over de spelling van het woord drive-in(n) wordt tot op heden nog een discussie gevoerd…

Maar hoe kan je nu naar een drive-in(n) bios zonder auto????
Dus gingen de meiden aan de knutsel met stoelen, autobanden, grote kartonnen dozen, verven en kwasten. Er werden themawagens gebouwd, zoals de enige echte Perrymobiel, maar voor de rest houden de PV duidelijk van het merk Volkswagen. Deze was in drievoud vertegenwoordigd. Natuurlijk hadden de meiden eerst bij de ticket booth een geldig entreebewijs gehad, voor sommigen gaf dit nog wel wat problemen. Dat krijg je als je vals ticket via de zwarte markt probeert te bemachtigen, hé Angelika?

Eenmaal neergestreken in het vehikel werden de meiden voorzien van een halve liter bubbelend fris in een wel bekende beker met die mooie letter MMMMMMMMMMM…. Broodje hamburger met te veel saus in de ene hand en een broodje met nog meer saus in de linker. Smikkelen maar! Het doel van vanavond? Rollend als een Amerikaan het lokaal uit. “Je moet je misselijk en dik voelen na vanavond.”

Na goed, allemaal minder belangrijk dan de filmknaller van Phineas and Ferb waar maar weer eens blijkt hoe heldhaftige padvindstertjes en vindingrijke driehoekige hoofden kunnen zijn.

Hoe was de avond?

Amazing!

Voor de foto’s kijk hier.