Versteende padvindsters bij workshop Living Statues

RIMG0232 150x150 Versteende padvindsters bij workshop Living StatuesWe zijn dit seizoen met de padvindsters fanatiek begonnen. Na een slaapfeestje op vrijdagavond/nacht, gingen we zaterdagochtend vroeg naar Arnhem. Onder leiding van vier deskundigen leerden we in zes uur de beginselen om een echt ‘Living Statue’ te zijn. Grimeren, mime, acteren en oefenen om levend standbeeld te zijn hoorden er bij. En onderschat het niet. Stilstaan is een hard job!

Zeker als je een beetje zenuwachtig bent, een tikkeltje onzeker of uitzicht heb op een andere padvindster in een gekke houding is het soms lastig je lachspieren onder controle te houden. We waren opgedeeld in twee groepen. De eerste groep ging grimeren, waarbij we aan de slag gingen met waterverfschmink, haarlak, tandenborstels, sponsjes en noem allemaal maar op. Er kwamen verschillende zeer bijzondere creaties uit. Kijk eens bij de foto’s naar de geschminkte gezichten. Helaas bewegen de foto’s niet, anders hadden we de poppenogen van Angelika graag met jullie gedeeld!

Bij mime volgden we elkaar.. jij bent de doek.. en als de doek over de grond gaat. Ga jij dus ook! Het was een gek tafereel om naar te kijken en de oefening werd al snel omgedoopt tot ‘ de voodoo doek’. Na 6 uur acteren, inleven, uitvergrootte emoties en nog veel meer stapten we de weer de ‘levende’ wereld in. En of je als scouts nog niet voldoende belangstelling hebt in een stad, kwamen we nu aan aandacht zeker niks te kort! myphoto1 225x300 Versteende padvindsters bij workshop Living Statues Het was een leuk weekend en we hebben nu nog meer zin in het nieuwe seizoen!

De foto’s van het geslaagde weekend vind je hier.