Halloweenparty

SAM 3008 225x300 HalloweenpartyEr was eens een machtig baron, die in een groot en prachtig huis woonde, waarin veel bedienden voor alles moesten zorgen. Zijn vrouw was al enige tijd gestorven en hij had maar één dochter, waar hij erg veel van hield. Ze kreeg dan ook alles wat ze maar wenste. Op een dag ging de baron naar een groot feest….
De baron wist toen nog niet welke ellende hij op zijn hals haalde door die avond toe te zeggen opnieuw in het huwelijksbootje te treden.
Op de avond vóór het huwelijk ging de stiefmoeder in het geheim en heel stilletjes de kamer binnen waar het jonge meisje in diepe slaap lag. De toverzalf had ze meegenomen en hiervan smeerde ze voorzichtig wat op het gezicht van het slapende meisje.
En zo gebeurde het… zijn mooie dochter was in één nacht oerlelijk geworden. Er was maar één manier waarop ze gered kon worden..En het meisje moest nu al die beenderen en beentjes gaan zoeken en zorgen, dat het geraamte van de dode weer helemaal bij elkaar kwam. Pas wanneer ze het allerlaatste beentje zou hebben teruggevonden, zou ze haar eigen gezicht van vroeger weer terug kunnen krijgen.

SAM 3011 300x225 HalloweenpartyMet dit verhaal in het achterhoofd gingen de padvindsters op zaterdagavond 27 oktober op pad in het Bennekomse bos. Op zoek naar alle beenderen van de persoon die gebruikt zijn in deze nare toverzalf. Maar voordat het zo ver was moest er eerst een lampion geknutseld worden. Dit bleek niet zo’n succes met de meest goedkope lampjes van de Action. Goedkoop is duurkoop werd maar weer duidelijk. Creativiteit siert de padvindster, dus er werd wel een oplossing voor bedacht zodat de padvindsters toch met een klein lichtje op stap konden. Gekleed in bijpassende Halloweenkleren gingen de dames op zoek naar de botjes. Maar dit ging niet slag of stoot. Of moet ik zeggen gegil en gekrijs? Het was altijd goed te horen waar de padvindsters liepen. Of de angst werd weggezongen met een paar klassiekers of weggeschreeuwd met een goede yell. Onderweg werden de ogen van de overledenen uit een bak met glibberende spaghettislierten gegraaid en als je net denkt dat je een momentje stilte houdt voor een graf… staat de dode op!
SAM 3017 225x300 HalloweenpartyHet was een griezelige avond met een vurig einde. We hadden niet alle botten bemachtigd, dus de prinses stierf van ellende en verdriet. Om haar een laatste boodschap te sturen zenden we haar een wensballon, volgeschreven met goede berichten. Helaas was de wind ons niet goed gezind. De ene ballon hing in een naaldboom op het middenterrein, de andere zocht zijn toevlucht ergens in het bos, waar kleine Daphne onder leiding van haar vader (superscout W.) een boom in klom om het brandende restant naar beneden te halen. De kou (het was deze avond rond het vriespunt) hielp ook niet mee om de ballonnen de lucht in te sturen. Gelukkig was het wel weer, zoals altijd een heel gezellige opkomst! SAM 3019 225x300 Halloweenparty