Kerstviering

SAM 3079 1024x191 KerstvieringVandaag was het kerstviering bij Scouting Bennekom. De organisatie lag dit jaar bij de padvindsters wat betekende dat we hard aan de slag gingen met het instuderen van een kerststukje.

We hadden gekozen voor het kerstverhaal “De soepsteen”. In een dorpje zat iedereen verkleumd bij elkaar bij een haard en iedereen had honger. Er klopte een vreemdeling aan de deur die vroeg of hij ook zich bij het vuur mocht warmen. Iedereen schoof een stukje op en de vreemdeling nam plaats. Hij vroeg aan de mensen of zij geen trek hadden. Ze hadden zeker trek, maar niks om te eten. De vreemdeling pakte daarop een soepsteen uit zijn tas. “Met deze steen kan ik soep maken, geef me een pan.” De vrouw des huizes pakte een grote pan en de soepsteen ging er in. “Heeft u ook wat water, als basis van de soep”. En het water werd aangedragen. “Een blaadje laurier zou lekker zijn” zei de vreemdeling. “Dat heb ik nog wel thuis liggen in de kelder” zei de buurvrouw en ging het laurierblaadje halen. “Een stukje varkensvlees zal de soep nog wat extra smaak geven”zei hij vervolgens “Ik zal eens in de schuur kijken” zei de andere buurvrouw. En langzaam maar zeker werd door de aanwezigen de soep gevuld. Ze stonden verbaasd. De steen kon inderdaad soep maken! Samen smulden ze van de soep en de vreemdeling verliet het huis. “Je vergeet de steen” riep het kleine meisje. “Houd die maar, daar kan je nog vaak soep mee maken als je het net zo doet als ik het vandaag heb gedaan.” zei de vreemdeling. Hij liep weg.. en onderweg zocht hij weer een mooie steen uit die hij in zijn knapzak stopte.

Ondertussen genoten alle jeugdleden van kerstbrood en warme chocolademelk. Manon, Angelika en Marijke hadden “Stille Nacht” ingestudeerd op accordeon, bongo en blokfluit. En begeleide de middag tot een mooi eind. Na het opruimen van de spullen was het tijd om te gaan genieten van de kerstvakantie.

SAM 3085 300x225 Kerstviering