Warning: Declaration of HSM_PageTitle::load($meta) should be compatible with HSM_Module::load($meta = '') in /customers/9/c/8/scoutingbennekom.nl/httpd.www/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/page_title.php on line 201 Warning: Declaration of HSM_Description::load($meta) should be compatible with HSM_Module::load($meta = '') in /customers/9/c/8/scoutingbennekom.nl/httpd.www/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/description.php on line 118 Warning: Declaration of HSM_Keywords::load($data) should be compatible with HSM_Module::load($meta = '') in /customers/9/c/8/scoutingbennekom.nl/httpd.www/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/keywords.php on line 133 Warning: Declaration of HSM_JavaScript::load($meta) should be compatible with HSM_Module::load($meta = '') in /customers/9/c/8/scoutingbennekom.nl/httpd.www/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/javascript.php on line 87 Warning: Declaration of HSM_Stylesheet::load($meta) should be compatible with HSM_Module::load($meta = '') in /customers/9/c/8/scoutingbennekom.nl/httpd.www/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/stylesheet.php on line 112 Warning: Declaration of HSM_Stylesheet::init() should be compatible with HSM_Module::init($args) in /customers/9/c/8/scoutingbennekom.nl/httpd.www/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/stylesheet.php on line 112 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/9/c/8/scoutingbennekom.nl/httpd.www/wp-content/plugins/wp-flickr-embed/include/class.flickr.php on line 104 O.R.W. 2013 ‘Pray-His-Story’ « Scouting Bennekom

Scouting Bennekom

O.R.W. 2013 ‘Pray-His-Story’

Van 2 tot en met 23 maart streden de Kaffers, de Zoeloes, de Wapiries en de Dravida’s om de eer en een plekje op de Regionale Scouting Wedstrijden. Voor de wedstrijden gingen we terug naar de prehistorie.. naar de tijd van dino’s, uitbarstende vulkanen en mensen in dierenvellen. Brr…. de temperatuur was nog niet heel hoog en zo schaars gekleed gaan viel nog niet altijd mee.
Op 2 maart begonnen we met de kampopbouw. Verschillende volkeren waren naar Berg en Dal gekomen om op zoek te gaan naar het bijzondere dier: de Tryptodactus. Een dier dat elk noodlijdend volk kan redden, door zijn onuitputtelijke voedingsvoorraad en genezende krachten.
Om de zoektocht goed te starten diende er een keuken gepionierd te worden, zodat er de aankomende dagen gezond gekookt kon worden. Op 9 maart werd er dan ook echt gekookt. In de stromende, stromende regen… Op een zaterdag dat het meer dan 12 uur non-stop regende zette de padvindsters hun beste beentje voor. Er werden verschillende maaltijden in elkaar gekokkereld en weer een hoop punten binnen gehaald.
De laatste dag stond in het teken van de presentatie. Het was berekoud buiten en daarom hielden we onze presentaties binnen in het lokaal van de Shantiwelpen. Ook de ouders waren als extra jury uitgenodigd en de hoofdjury bestond vandaag uit Inge, Nienke en Annemarie. Een berucht oud-pv trio. Uiteindelijk na veel beraad en getel van punten was het tijd voor de uitslag.

De Wapiries behaalde de 4e plek met 496 punten, gevolgd door de Dravida’s die 694 punten in de wacht sleepten. De tweede en de eerste plek waren nog over, dit was erg spannend want alleen de nummers één mogen naar de regionale wedstrijden, toch?
Op plek 2 eindigden de Kaffers met 717 punten en de eerste plek ging vol overtuiging, met 799 punten naar de Zoeloes: Manon, Marit, Ilse, Lisa en Imke.
Maar… de leiding had een verrassing voor de nummers twee. Ook zij mogen dit jaar naar de Regionale Wedstrijden, we mogen namelijk dit jaar een extra ronde sturen. Zo konden we nog vijf padvindsters heel erg blij maken. Ook Marijke, Anniek, Madelon, Anne en Daphne gaan in april naar dit gave regionale kamp. Daar moet op gedronken worden!!