Overvliegen

SAM 2819 150x150 OvervliegenBzzzz….. pets!

Als je zin had kon je 15 september heel wat beestjes dood slaan… maar of je dat zo maar ging lukken?

De Zoekabeestjes waren toch wel groot, zo’n 1.40 m minimaal en lieten zien dat zij de baas waren in hun beestjes wereld. Natuurlijk zijn nieuwe bewoners in de beestjeswereld hartstikke welkom. Maar ben jij wel beestjes waardig? Kan je over een touwtje vooruitkomen, kan je zelf je eigen eten vangen en een spin ontwijken? Eigenschappen die je als beestje toch echt wel moest beheersen.
Zo moeten de padvindsters vast gedacht hebben toen zij het overvliegparcours voor 7 nieuwe padvindsters gingen opzetten. Lisa, Imke, Daphne, Anne, Ashley, Hedwig &Marieke moesten het bewijzen. Waren ze klaar om naar de padvindsters te komen? SAM 2800 300x225 Overvliegen

Eerst namen ze afscheid van de welpen en sprongen over het traditionele touw, samen met vader of moeder. Vader of moeder werd snel afgeschud, want in de beestjeswereld leer je al snel om op eigen benen te zijn. (Op zich best toepasselijk bij de padvindsters, want daar doe je ook (bijna) alles zelf!!) De welpenmeiden werden snel omgetoverd tot lieveheerstbeestje, wat natuurlijk een stiekeme hint is. Als nieuwe padvindsters verwachten we natuurlijk dat jullie alllttijjd lief zijn! Toch?

De een had wat meer moeite met het touw dan de ander, maar allen haalden de overkant en waren er toch van overtuigt dat ze wel beestje wilden zijn! Eenmaal alle beestje ingehaald was het tijd om van twee grote koninginnebijen afscheid te nemen. Zij vlogen over naar de RSA! Dat gaat altijd gepaard met een enige vorm van ontgroening… of bebruining? Modder, modder, pindakaas, meel en nog wat lekker bosgrond. Genieten puur natuurlijk, dus wat kan er mis mee zijn? Lotte en Marin haalden glansrijk de overkant en zijn nu opgenomen bij de RSA. Heel veel plezier meiden bij jullie volgende Scoutingstap!

SAM 2839 225x300 OvervliegenHet centrale overvlieggedeelte was voorbij, dus we gingen terug naar onze thuisbasis Sangam waar het beestjesparcours in rap tempo werd afgebroken. In een limokringetje werd wat gekletst, maar toen was het echt tijd om meer kennis te maken met elkaar. Wist je dat beestjes elkaar geen hand kunnen geven? Daarom gaven de beestjes elkaar allemaal een pootje en stelde iedereen zich aan elkaar voor. Daarna werd er een muziekje aangezet, althans dat was de bedoeling maar de stereo lijkt het natte zomerkamp niet soepel te hebben door staan, dus met wat horten en stoten kwam daar af en toe wat muziek uit. En er werd enthousiast geswingd en gedanst en gerend naar tafels om verder kennis te maken met elkaar. Nadat we meer van elkaar te weten waren gekomen was het tijd om de ronde-indeling bekend te maken. Wilt u weten wat de ronde-indeling is of wat rondes doen bij de padvindsters? Dat kan je hier lezen.

De nieuwe padvindsters werden meegenomen door hun rondeleidster op rondleiding door hun nieuwe onderkomen: Sangam. Ook de rondekist werd grondig uitgezocht, het contract ondertekent en een rondetafel vond een plekje in het lokaal. De opkomst sloten we af met een potje ping-pong op zeer primitieve wijze. Hieruit bleek al snel dat de rondes zeer aan elkaar gewaagd zijn!! En zeker ook al heel goed aan het samenwerken waren, dat belooft wat dit seizoen. Wij vonden het een mooie aftrap van het seizoen.

Kijken jullie ook naar de foto’s van het overvliegspektakel?
Klik op de foto hieronder.