Scouting Bennekom

R.S.W 2013: Tweede en vierde plek!

SAM 3242 300x225 R.S.W 2013: Tweede en vierde plek! Door: Daphne

Op 12 april moesten we om 16:00 uur op het clubhuis zijn. Want we gingen de spullen voor de RSW inpakken. Zo rond 16:30 waren we klaar en vertrokken. Aangekomen in Lunteren moesten we wachten want we waren te vroeg. Toen het 17:00 uur was, was er verwarring wie nou PV1 en wie nou PV2 was. Uiteindelijk kwam Mieke en die wist het. Toen we op ons kampterreintje waren hebben we eerst nagedacht over de indeling en na veel gepuzzel zijn we er toch uit gekomen. Dus we begonnen. Zo rond 21:00 uur waren we bijna klaar en gingen eten. Ook moesten we brood en melk voor de volgende ochtend halen. Daarna hadden we nog wat tijd en vonden de banken wat laag dus gingen ze hoger maken. Om 21:20 werden we bij elkaar geroepen en vertelden de SKL (subkampleiding) iets zoals dat het niet de bedoeling is om pizza of ander eten te bestellen en dan op de RSW op te eten( een groepje had dat wel gedaan) toen liepen we gezamenlijk naar de centrale plek en kregen we een thema stukje te zien en kregen briefjes met het RSW-lied, dat hebben we ook gezongen en we moesten ook om de beurt ons huisdier in leveren. Als je dat had gedaan kreeg je warme chocomel en gingen we terug naar ons kampje. Daar was nog ereraad(dan mochten twee mensen uit je groepje daar heen en besprak je wat dingen over hoe het ging) en daarna gingen we slapen.

We werden om 07:00 wakker gemaakt, zodat je, je terrein kon afmaken. Wij waren alklaar dus bleven liggen en gingen kletsen. Tot dat onze SKL kwam en zij dat ‘Bennekom ook wakker moest worden’ dus gingen wij ons ook maar aankleden en ontbijten. Na het ontbijt hadden we nog tijd en gingen de tent opruimen en ons terrein opruimen. Om 09:15 moesten we weer verzamelen en gingen naar de centrale plek. Daar moest je heen in uniform en we opende op de traditionele scouting manier dus met vlag hijsen. Na de opening liepen we terug naar ons kampje en na een tijdje kwam onze SKL naar ons toe om te zeggen dat we naar voor mochten lopen voor de uniform inspectie. Toen dat gedaan was moesten we weer naar achter lopen en kregen we de hike. Die hebben we doorgenomen en zijn vertrokken. Onderweg was een bonus daar moest je heen lopen en kijken wat het was. Dat deden we omdat we wel snel liepen. Daarna liepen we verder. Eerst moest gewoon op de kaart lopen en daarna kwam pas een echte hike. Onderweg moest je ook spelletjes doen zoals een bouwobject maken van pionierpalen volgens stappen op een tekening, een spijker in een blok hout slaan, rekensommen maken, hooghouden met een bal op een zeil, een hindernisbaan en nog wat andere dingen. We zijn tijdens de hike een paar keer verkeerd gelopen. En hebben de nood envelop geopend en volgens de kaart gelopen. En vlak voor de post hebben we hem dan weer dicht geplakt met een pritstift. Bij het eind werden de enveloppen even snel bekeken hebben ze het dus niet gezien. Ook kregen we de onverwachte opdracht. Onderweg naar het kampterrein bekeken we de onverwachte opdracht. Dat was een kledingstuk maken met accessoires met als basis een vuilnis zak. Op het kampterrein kregen we te horen van onze SKL dat we als eerst waren teruggekomen. We hadden nog 2 uur om het hike verslag te maken dus eerst even uitrusten ons omkleden (want het was heel warm) wat eten en wat drinken en dan beginnen. We splitsten ons eerst op. De ene helft maakte de onverwachte opdracht en de andere helft het hike verslag. Ons kleding stuk was een jurkje. En onze accesoire was een armband en iets voor in het haar. Toen we het moesten inleveren moest een van ons het kleding stuk aan hebben. We moesten alleen naar voor lopen het kleding stuk laten zien en het hikeverslag neerleggen.

Door: Marit
Op de RSW doe je verschillende activiteiten waaronder het avondspel.
Het avondspel bestond deze keer uit een relaxte avond. Je kon verschillende dingen doen die avond, zoals: karaoke zingen, papieren bloemen met tekst naar vrienden sturen, film kijken over holbewoners (zoals bv. de Flinstones), en cupcakejes versieren. Natuurlijk hebben wij ook een liedje volop mee gezongen bij de karaoke tent. En dan was er nog zoiets als een balk met daaronder een dikke mat. Je moest dan op die balk gaan zitten met iemand tegenover je. De bedoeling was dat je diegene er dan van afsloeg met een kussen, maar zonder dat je de balk vasthield. Het was een hele gezellige, leuke avond. Ik heb er echt van genoten en mijn rondeleden ook.

Helaas ging het avondspel heel snel voorbij en was het alweer tijd om terug te gaan naar onze tenten. Onderweg naar onze tenten hebben we nog volop gekletst want eenmaal in de tent moest je rustig worden en gaan slapen want de kampstilte was al ingegaan. Dat hield in dat je na 11 uur stil moest zijn. Dus het was snel omkleden, je wassen en naar bed. Daar kon je je weer lekker opwarmen na een koude, maar leuke avond.

De volgende ochtend werden we gewekt om 7.15 uur met pannendeksels. Iedereen zat dus lekker snel klaarwakker zich om te kleden. We bespraken nog even snel hoe we het toneelstukje gingen doen. Daarna gingen we eten, onze tas inpakken, en wachten tot de jury ons kwam beoordelen voor ons toneelstukje. Iedereen smeerde nog even wat modder op zijn gezicht, armen en benen. Manon deed het natuurlijk met chocomel. Toen waren we er helemaal klaar voor. Het was nog best lang wachten op de jury. Maar eindelijk mochten we ons stukje doen en was het hopen op veel punten. Weer was de tijd zo snel gegaan dat de lunchtijd aangebroken was.

Na het lunchen moesten we ons verzamelen want het postenspel ging beginnen. Ik noem een paar spelletjes op: ‘Auto trekken, blind tikkertje, quiz, blikjes omstoten met een panty en een tennisbal, en natuurlijk van onze eigen leiding: zo hoog mogelijk kratjes stapelen en jenga.
Om een spel te kunnen spelen had je ook een tegenstander nodig. Je had 3 verschillende levels. Je kon alleen maar tegenstanders uitdagen in hetzelfde level, en omgekeerd mochten zij jou ook uitdagen. Als jij iemand had uitgedaagd mochten zij een spel kiezen en andersom. Je mocht maar 2 keer hetzelfde spel doen. Anders bleef je maar naar één spel gaan waar je goed in was en kon je zo makkelijk winnen. Dan had je ook weinig tegenstanders. Dus 2 keer hetzelfde spel. Toen de tijd van het postenspel om was, moesten we stoppen met spelen. Logisch, want er moest natuurlijk vandaag ook nog een uitreiking komen, maar wel heel jammer, want het postenspel was heel leuk.

De kampstaf ging nu alle punten bij elkaar optellen en de prijzen vast klaar zetten. Daarna was het zo ver … De uitslag!!!
Elke groep werd geroepen en daar zaten we dan met zijn allen. De spanning was erg hoog. Ook bij ons was iedereen zenuwachtig en gespannen. De kampstaf begon bij de lolprijs en die werd gewonnen door niemand minder dan onze verkenners. Ze verdienden de prijs omdat na alle gebeurtenissen ze toch bleven lachen. Bijvoorbeeld nadat Erik-Jan met een bijl in zijn duim gehakt had.
Daarna begon de aftelling: van plaats 23 naar 1e plaats. Soms ging zo snel dat ik even de tel kwijt raakte, welke groep nou op welke plek stond. Zo kwamen we aan bij de top 10, en snel daarna bij de top 5. Eén van onze rondes eindigde op de 4e plek: de Kaffers!!! Daarna gingen we door naar de top 3, en we waren nog steeds niet opgenoemd. Bijna iedereen trilde van spanning en zenuwen. Toen moesten wij en de andere twee nog overgebleven groepen naar voren komen. We kregen een ei van papier-maché in onze handen. De eierschaal daarvan zat los. Daarna telden we van 10 naar 0. Bij nul moesten de drie laatste groepen de loszittende eierschaal ervan af halen. In het ei stond hoeveelste je geworden was. We stonden met de Luntenaren en onze verkenners op het podium en we keken rond wie wat geworden was. Wat zo leuk en raar was, was dat de verkenners en wij allebei 2e geworden waren. De spanning bij iedereen was er af, en we waren alleen nog maar blij.
Het was een leuk, vermoeiend, maar geslaagd weekend. We waren bovendien tweede geworden, en dat betekende dat we naar de LSW mochten!!! Wat wil een padvindster nou nog meer?