Stadsspel Arnhem

SAM 3142 1024x768 Stadsspel Arnhem

Op 9 februari hadden we een lange opkomst. De bus bracht ons gratis! naar Arnhem, met dank aan mooie bonnen uit de plaatselijke krantjes. Het was een rit van drie kwartier en toen kwamen we aan in een echte stad. Tijd voor een stadsspel! Om de concurrentie en het enthousiasme wat op te zwepen had de leiding bedacht dat de punten voor dit spel zouden meetellen bij de Onderlinge Ronde Wedstrijden.
Het wierp zijn vruchten af want er werd fanatiek gestreden op het Monopolybord. Maar.. het was natuurlijk niet zo maar Monopoly. Bij elk vraagteken moest een opdracht uitgevoerd worden en ook als je langs AF kwam werd  je de stad ingestuurd om iets ‘geks’ te gaan doen.
Zo werden er standbeelden nagedaan, gezongen op straat, liedjes geklapt voor voorbijgangers, hele verpakkingslijnen bij de McDonalds gehaald en Ilse liet zelfs bij een opticien haar ogen opmeten.
Ook Ashley zag een restaurant eens vanuit de keuken, met het gekregen ei werd er een heerlijk omeletje gebakken. Op de Varkensmarkt werden diverse varkens geimmiteeerd en menig voorbijganger is nu een 5 eurocentstuk lichter. Alles voor het goede doel: punten!
Met name de Zoeloes waren zeer fanatiek in het uitvoeren van de opdrachten, zij voerden de meesten opdrachten uit en Imke en Ilse moesten meerdere keren even bijkomen van al het geren door de stad.
De Kaffers waren zeer bedreven in het bouwen van huizen en dan met name op de dure straten als Eusebiusbuitensingel en Steenstraat, het mag wat kosten! Anniek toverde zichzelf vandaag om tot serveerster en voor het raam van een café werd er een heus zonnebloemlandschap geneusschilderd.
De Zoeloes hadden veel geluk bij het zoeken van een ‘Lisa’ de eerst de beste dame die zij aanspraken werd rood en stotterde wat.. Uhh Ja Hoezo?! En zo wonnen zij een straat van de Dravida’s met deze duelopdracht. De Dravida’s waren totaal kansloos.. we kregen een pasje te zien en inderdaad deze beste mevrouw heette Lisa. Na meer dan twee uur rondrennen in de stad was het tijd om de koude vingers weer op te gaan warmen in de bus, de tijd zat er om en we gingen weer met de bus terug naar Bennekom. Het was een erg leuke opkomst en de eerste punten voor de Onderlinge Wedstrijden zijn binnengehaald! Laat die wedstrijden maar komen.