Scouting Bennekom

Tropenkamp

Tropenkamp in Baarn

Door: Ilse, Imke en Daphne

ZATERDAG

SAM 2958 300x225 TropenkampOm half 10 vertrokken we naar Baarn, het regende heel hard. Toen we in Baarn aankwamen, regende het al minder hard. Als eerste moesten we palen sjouwen, gemiddeld zes per persoon. We gingen een groot tafelvuur maken, en daar gaan we dan ‘s nachts op slapen. Tijdens de bouw gingen we kokosnoten uithollen, dat was wel leuk, maar het duurde erg lang. Tijd om de tassen in de tent te leggen en soep te eten. We gingen verder koken en toen gingen we stoofpot zonder vlees eten. (We hadden al een worstje op stok gehad) Daarna kwam het toetje: ananas met suiker, kokosmelk en kaneel en yoghurt. Heel erg lekker! Toen gingen we liedjes zingen. Toen gingen we de tassen uitpakken en naar bed. We hoefden de wc’s niet meer te poetsen van de kampstaf, omdat we te laat waren.

ZONDAG

Door: de leiding

Om 8 uur ging de wekker en gingen we bij onze dames op hoogte kijken. De ronde van Marijke had een echte uitkijkpost en konden de Open Vallei heel erg goed overzien. In  “De Iglo” lag vooral Marit nog goed in coma. De meesten meiden hadden goed geslapen en gelukkig een goede slaapzak  / extra dekens mee genomen. Onder de hut van Kirsten had de bounty ‘s avonds staan afkoelen en helaas moesten we de conclusie trekken dat kat  Adolf er van gegeten had. Waar in de bosjes zou hij nu aan het overgeven zijn?
Snel ging iedereen in de kleren en onder leiding van Naomi deden we fanatiek aan ochtendgym.SAM 2961 300x225 Tropenkamp
Voor het ontbijt moest er weer gewerkt worden, zonder vuur geen eten. We zijn in de jungle meiden! Iedere pv kreeg een sinaasappel die uitgeperst kon worden en dan kon je er een eitje in koken. Dit ging heel erg goed! Voor wie liever een gebakken ei wilde namen we de deksel van de Dutch Oven en bakten hierop mooie eitjes. Volgens Christiaan smaakten ze net zo als thuis of van een gasstel. Best bijzonder voor een kampvuureitje.  We namen nog een boterham in het knuisje, want de kindjes van Senta en Marijke waren weer wat gekrompen. Mieke adopteerde de ongeboren baby van Senta en zo groeiden de kindjes weer langzaam aan, totdat ze zeer abrupt de pan in gingen. Het brood moest nog wel even bakken, dus ging iedereen fanatiek verder aan de slag met haar kokosmok of het afbreken van de onderkomens.
Het eerste brood – baby van Senta- kwam erg mooi uit de Dutch Oven en het was dus tijd voor een lunch met nog een boterhammetje. Na het kopje thee en stukje zelfgebakken brood ging iedereen weer aan de slag om de piopalen af te voeren,er zijn heel wat km’s afgelegd.
Uiteindelijk was de Open Vallei weer helemaal open en de aanhangwagen weer goed volgeladen en konden we met zijn allen richting huis gaan.

Alle foto’s van dit geslaagde Tropenkamp vind je hier.