Zeilen bij de Musinga-Rijn

SAM 3321 300x225 Zeilen bij de Musinga RijnIn maart waren ze bij ons te gast: De waterscouts van de Achaiers van de Musinga-Rijn. Deze mini-uitwisseling zorgde voor een nieuwe dimensie aan het Scoutingbestaan, want tsja.. wat weten we nu eigenlijk van waterscouts?
Waterscouts zijn vissticks.. werd er op een vooroordelen briefje geschreven.
Landscouts dragen heel braaf hun uniform en doen alleeesss voor insignes zeiden de waterscouts.
De vooroordelen waren erg leuk om te horen. Soms waar, soms dikke onzin.
Om nu te kijken waar de scouts van de Musinga-Rijn hun zaterdagmiddag mee vullen gingen we op zaterdag 29 juni naar de Rijn om te zeilen met de Achaiers. Gezellig in een vlet. Zo’n onbezonnen, niks ingewikkelde zeilbak! Oh, dat moeten we eerbiedig een boot noemen.
De vlag werd gehesen, evenals de zeilen. En de padvindsters werden verdeeld over de vijf ‘bakken’, zoals de waterscouts hun ‘rondes’ noemen. Zonnebrandcreme op de neus en een reddingsvest aan. Overboord vallen en in de Rijn plonsen is wel wat anders dan in het zwembad. En zo werd er gevaren op de Rijn.
Ook de leiding nam plaats in een vlet en ging het wilde water op.
Af en toe zagen we elkaar. Konden we naar elkaar zwaaien of klonk er enthousiast ‘het Tietenlied’ vanuit één van de voorbijgaande vletten. Als we de padvindsters moeten geloven was het erg gezellig aan boord en waren de scouts nu echt ‘veroordeeld’ tot een gesprek met elkaar. Wat wil je op de paar vierkante meter?SAM 3329 225x300 Zeilen bij de Musinga Rijn
Na 1,5 uur zeilen op de Rijn was het tijd om weer aan te meren. Sommige padvindsters waren erg blij weer wat vaste grond onder de voeten te hebben. Na een glaasje limo en een traktatie van Hedwig, die gaat emigreren naar Engeland, sprongen we weer op de fiets naar Bennekom. Het was een gezellige opkomst en leuk om eens gezeild te hebben!