39e plek Landelijke Scouting Wedstrijden

LSW ploeg 1024x669 39e plek Landelijke Scouting Wedstrijden

Tijdens het Pinksterweekend ging The Purple Pearl (Senta, Marit, Ashley, Marieke en Daphne) naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Daphne vertelt hoe het was op de LSW:

“We hadden op zaterdag om half negen afgesproken op het clubhuis, om alle spullen voor de LSW te zoeken en in te pakken. Toen we alle spullen hadden brachten de moeder van Marieke en de vader van Ashley ons naar het kampterrein in Baarn. In Baarn moesten we de aanhanger afkoppelen en alle bagage er op leggen. Daarna moesten we de aanhanger duwen. Als eerst kwamen we een man tegen waar we een lijst moesten controleren of de informatie die ze hadden klopte. Daarna moesten we verder. We kwamen aan bij wat mensen die een foto maakte als uniform inspectie. Daarna duwde we de aanhanger naar ons kampje. Bij ons sub kamp kregen we onze plek te horen. Daar moesten we onze aanhanger neerzetten en toen moesten we gelijk komen om naar de opening te gaan.

We liepen met zijn allen naar de kampvuur kuil waar we gingen zitten en even moesten wachten. Daarna begon de opening. Er werd een toneelstukje gedaan. Toen de opening klaar was liepen we weer naar ons sub kamp. Daar mochten we beginnen met opbouwen. We moesten wel eerst even kijken naar de indeling want de kampjes waren niet duidelijk aangegeven. Maar toch lukte het. Toen we net klaar waren met opbouwen moesten we verzamelen. We gingen een spel doen. Dat waren allemaal kleine spellen zoals: schrijf een brief met letters uit een krant, schrijf een gedicht over iedereen uit je ploegje een zin. Toen dat spel was afgelopen mochten we gaan koken. Wij kookte weer de kapucijners met prei en gril worst. Toen de jury was geweest moesten we verzamelen om een avond spel te doen. Dat spel ging zo: je was een land, dat land had een bepaald product (wij hadden port) dat product moest je ruilen voor andere dingen zodat je een missie kon voltooien. Dat moest je dus bij andere posten doen. Toen dat spel was afgelopen moesten we naar de tent en gaan slapen.

Wij hadden onze afwas nog op tafel staan en dus gingen we die in een vuilnis zak stoppen en zondag afwassen. Toen ons terreintje was opgeruimd zijn we de tent in gegaan. We zijn best snel gaan slapen

Vandaag ging de wekker om half zeven. Toen hebben we ons aangekleed en ontbeten. We hadden voor het ontbijt en de lunch tosti’s gebakken. Na het ontbijt hebben we de afwas gedaan. Daarna mochten we de hike ophalen en beginnen. De hike was aan het begin makkelijk maar daarna heel moeilijk en hebben we de nood envelop geopent. Uiteindelijk begrepen we de hike niet en was het bijna tijd en zijn we dus terug naar het terrein gegaan. Daar zijn we begonnen aan de OKO (Over Koepelende Opdracht dat is een opdracht waar je het hele weekend aan mag werken) dat was dat je een boot in een fles moest maken. Ook mochten we het eten op halen wat we zouden koken die avond. Het was andijvie. De jury kwam het proeven maar het lukte niet want de aardappels wilden niet gaar worden. Ook vandaag hadden we geen tijd voor de afwas dus gaan we die weer morgen doen. We gingen naar de kampvuur kuil daar was een soort bonte avond, mensen mochten een toneelstukje doen om een papagaai op te vrolijken. Daarna deden we spellen, zoals skippyballen, zaklopen, sumoworstelen en je kon gamen. Ook aan leuke avonden komt een einde. We moesten weer naar het terrein en daar moesten we weer gaan slapen.

Ook vandaag ging de wekker weer vroeg, om half zeven. We gingen onze persoonlijke bagage inpakken en ontbijten. Ook moesten we de OKO inleveren. Toen we klaar waren gingen we nog meer spelletjes doen namelijk verschillende kleine spellen. Zoals: morse code seinen, iglo maken van suikerklontjes en nog heel veel meer.

Daarna moesten we ons kamp terrein alvast gaan afbreken. En als alles klaar lag moest je het laten controleren en dan mocht je de aanhanger halen en alles op de aanhanger leggen. Dat hadden we gedaan en toen moesten we naar de sluiting. We gingen weer naar de kampvuur kuil. Daar was nog een stukje toneel en daarna de uitslag nou vanaf de top 30 naar de top 10 want toen deden ze weer een stukje toneel. En daarna de top 10, er waren dezelfde winnaars als vorig jaar. Toen de sluiting was afgelopen gingen we naar ons sub kamp. Daar waren Mieke en Anne. Zij hadden onze aanhanger alvast zo gezet dat we weg konden rijden maar dat mocht niet, we moesten heel lang wachten. We kregen wel te zien hoeveelste we waren geworden. We waren 39e geworden. En daarna nog meer wachten. Uiteindelijk mochten we gaan maar moesten nog lang in de rij staan. Maar uiteindelijk konden we toch weg rijden. We zouden nog naar de Mc Donalds gaan maar Anne en Mieke stonden allebei bij een andere Mc dat we toch maar naar het club huis zijn gegaan. We gingen we eerst een ijsje eten bij de ijssalon en daarna naar het clubhuis. Daar gingen we de aanhanger uitpakken en toen was het allemaal alweer voorbij. We gingen na een heel leuk weekend weer naar huis.”