Djembéééé mee in Ghana

Het nieuwe kalenderjaar zijn we begonnen om aandacht te schenken aan het Partnership wat Scouting Nederland heeft met Ghana. Omdat niet elke scout natuurlijk naar Ghana kan afreizen om te zien hoe Scouting gespeeld wordt in dit land, brengen we Ghana naar ons toe.
We zijn begonnen met het spelen van een aantal typisch Ghanees spellen op 4 januari, waaronder het zelf maken van een bal en het maken en spelen van Wari. Het blijkt maar weer hoe je met weinig veel plezier kunt hebben.
Op 11 januari kwam Martijn Hoogstra met zijn bus voorrijden… hieruit kwamen maar liefst 20 djembés! Een typisch Ghanees muziekinstrument.
Voor de ene padvindsters wat moeilijker dan voor de andere padvindster.. in de maat blijven.. Ai! Uiteindelijk trilde wel mooi het hele clubhuis op het ritme van de djembé’s van de padvindsters. Ook dit is Scouting!

Op 8 februari gingen we weer even verder met Ghana.. dit maal werden er weer diverse spellen gespeeld waaronder een ren-je-rot spel in het bos waar iedereen wat leerde over de cultuur van Ghana.
Het thema Ghana is nog niet klaar! Na de Onderlinge Wedstrijden gaan we weer verder. Want je moet wel iets doen voor zo’n gave badge natuurlijk!!

P1230125 300x168 Djembéééé mee in Ghana

Leuk filmpje van deze opkomst vind je hier.