Scouting Bennekom

Overvliegen

Op 28 september was het weer zo ver: de kick off voor het nieuwe seizoen. Dag dag Manon, Kirsten, Marijke en Angelika. Hoi hoi! Ellen, Anna en Toke!

SAM 3610 225x300 OvervliegenIn de vroege uurtjes waren de padvindsters alweer druk met het opbouwen van hun thema-overvliegen. Dit jaar was het thema onderwaterwereld.. de padvindsters hadden allemaal een onderwaterkostuum meegenomen of dat werd ter plekke nog geknutseld. Er werd een afgesloten ruimte gepionierd en een scherm waarachter de nieuwe padvindsters geschminkt werden tot waterdier.
Om twee uur gingen we gezamenlijk openen, waarna het gebruikelijke ritueel van het overvliegen begon. Als derde zijn de padvindsters aan de beurt. De welpen springen over het touw en laten een souvenir achter bij de welpen en mochten al tijgerend richting de onderwaterwereld. Dit ging ook Anna goed af, want wonderen zijn de wereld nog niet uit en dan dan een camo-net zo maar eens omhoog vliegen.SAM 3633 225x300 Overvliegen
Toen alle drie de meiden geschminkt waren en tussen de padvindsters in ‘zwommen’ was het overvliegen achter de rug. Tijd om afscheid te nemen van onze oudste vier dames. Marijke, Manon, Kirsten en Angelika vlogen over naar de Rowan Sherpa’s. Natuurlijk ging dat dit jaar ook weer gepaard met een halve ontgroening bestaande uit veel modder, meel, ei en zelf scheerschuim op het gezicht. Ik heb de padvindsters wel eens benen zien scheren op een kamp, maar gezichten???
Nadat ze elkaar allemaal goed onder de balk hadden doorgeholpen waren ze overgevlogen en het nieuwe jaar begonnen.
Bij de padvindsters gingen we verder met spelen van een kennismakingsganzebordspel. Er moesten vragen beantwoord worden als ‘Heb je broertjes en zusjes?’, “Heb je huisdieren?’ en ‘wat vind je leuk aan Scouting?’
Aansluitend was het tijd voor het startritueel van rondekisten controleren, contracten tekenen en een rondleiding door de rondeleidsters voor de nieuwe padvindsters. Het was alweer gauw vijf uur, maar dat heb je vaak bij de padvindsters. Omdat het altijd zo gezellig is!