Poolweekend

IMAG0097 150x150 PoolweekendVan vrijdag 30 januari op zaterdag 31 januari was het weer tijd voor het jaarlijkse weekendje bibberen. Dit jaar stond er maar een klein groepje padvindsters klaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Tijd om te droppen!

Met dank aan wat lieve papa’s en mama’s stonden we om half negen op een donker landweggetje ergens vlakbij Elst. Samen met in ieder geval één stoere meeloper vertrokken de drie groepjes padvindsters om de beurt op weg naar de slaapplek. En toen begon het ‘vervelen’ voor ons als leiding op de post. Selfies maken, meebrullen met de muziek, stomme spelletjes spelen en een stripkaart op een frikandel maken. Ja, je leest het goed!

IMAG0092 169x300 PoolweekendGelukkig kwamen alle drie de groepjes padvindsters al snel op de post aan en konden wij vol trots onze frikandelstripkaart overhandigen. Nog even wat drinken, een snoepje naar binnen stoppen en dan snel weer verder. Ondertussen genoten wij nog even van onze koude frikandel, om achteraf te horen dat de padvindsters hun frikandel gewoon weggegooid hadden (zonde, want hij was nog lekker!).

Terwijl de padvindsters lekker verder wandelden, vertrokken wij naar de boer. Boer Gert Jan had de grote, puntige machines al voor ons weggehaald, zodat we een mooi strobedje konden maken in de schuur. “Nog een vraagje, waar kunnen we plassen?”, vraagt Juliette nog even. “Oh, zoek een leuk plekje”, luidde het antwoord van boer Gert Jan. Oké?!

Wonderbaarlijk snel arriveerden het eerste groepje op de slaapplek. Zij kregen de eer om de hooiberg te bewerken tot een lekker zacht bedje met windmuur. De andere twee groepjes kwamen niet lang daarna ook aan, en dat terwijl het ‘pas’ half één was! Snel de soep opslurpen en dan allemaal jullie slaapzakjes in!

IMAG0102 300x169 PoolweekendDe volgende morgen, na een nacht met muziek (voor de koeien?), koeiengeloei en melkvrachtwagens, was het alweer vroeg tijd om op te staan. Even rustig ontbijten, alle troep weer inpakken en dan weer lekker aan de wandel. Vanuit de boer in Driel is het nog best een stukje lopen naar Bennekom, dus vroeg vertrekken was wel nodig!

Zaterdag ging het lopen ook lekker snel. Over de dijk, met het pondje, weer warme soep tussendoor en dan nog het laatste stukje naar het clubhuis. Rond drie uur kwamen de laatste padvindsters binnen druppelen. En een kwartiertje later kwamen de papa en mama van leiding Marjolein met de dampende boerenkool aan. Nog even genieten van deze warme maaltijd en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan!