Scouting Bennekom

Kaderweekend 2016

Kaderweekend 2016. De boom in, snap je?
Klik hier voor de foto’s.

Het begon allemaal zaterdag 2 april in de vroege ochtend op het clubhuis. Toen iedereen aanwezig was kregen we onze eerste opdracht: binnen 5 minuten de tent opruimen. Na veel bloed, zweet, tranen en teamwork zat de tent weer goed in de zak. Toen kwam Marjoo aanlopen met haar telefoon om kort te Skypen met Juliette. Na het Skypegesprek moesten we allemaal onze telefoon aan Anne geven. Zij zou een random telefoon eruit pakken en die kregen we mee. De uitverkoren telefoon, die Anne had gepakt, was de telefoon van Anne. Ondertussen liep, tot onze verrassing, Juul 3 seconden later het lokaal binnen.

Daarna gingen we verder met de volgende opdracht en moesten enveloppen zoeken. In die enveloppen zaten belangrijke dingen voor dit kamp. Hoe meer enveloppen we hadden hoe beter. Uiteindelijk hebben we in drie minuten heel wat enveloppen kunnen vinden. We kregen de uitleg dat we een envelop mochten openen als dat gezegd werd of als we een smsje/telefoontje kregen. We gingen naar onze fietsen en daar was het wachten op het eerste smsje. De eerste envelop bevatte de route naar de eerste post. De route ging niet helemaal vlekkeloos maar we kwamen op tijd aan bij de eerste post. Daar stond de leiding ons op te wachten. Wij moesten een mok gaan ophalen aan de andere kant van de snelweg en we moesten inschatten hoelang we daar mee bezig zouden zijn. We moesten het tunneltje onder de snelweg door gebruiken. Wij dachten slim te zijn en een lange tijd te zeggen namelijk 10 minuten. Het tijd bij houden ging al meteen fout. Toen wij vroegen hoelang we nog hadden vertelde Anne dat zij dit niet wist, omdat ze vergeten was op haar horloge te kijken toen we weg gingen. Eenmaal terug kregen we te horen dat we 1 minuut en 55 seconden te vroeg waren, dat betekende wel heel erg veel minpunten.

Toen mochten we weer een envelop open maken. Dit was weer een route maar dan naar Daphne en Koen, en onze lunchplek. De route duurde wat langer dan de vorige. Dit kwam mede doordat wij eerst verkeerd waren gereden. Onderweg kwamen we een paar koeien tegen en bij de route stond dat als wij een foto met een schaap of koe zouden maken we 5 minuten extra tijd kregen. Na een heftige fotoshoot met de koeien was het tijd om verder te fietsen. Na een aardig lange tijd werden we gebeld door Daphne. We moesten wat meer gas geven en op de volgende post gaan lunchen. Op de post aangekomen werd er geluncht, en toen iedereen klaar was met lunchen moesten we een quiz doen. Voor elke vraag die we goed hadden beantwoord kregen we 5 minuten bonustijd. Voor elke vraag kreeg je 2 minuten om het antwoord te bedenken. Sommige vragen wisten we gelijk zoals “welke appel is in Elst ontstaan?”. Dat is de Elstar natuurlijk! Andere vragen waren wat lastiger zoals “hoeveel monumenten heeft Elst”, of  “hoe heet de scoutinggroep uit deze buurt?”.

Na de quiz mochten we de volgende envelop open maken. We gingen verder met de route en in de envelop stond dat we uiteindelijk bij Lotte moesten aanbellen en daar een mysterieus pakketje moesten afgeven om de volgende route te krijgen. We leverden het pakketje af en kregen te horen dat we de volgende opdracht past kregen als wij een dansje gingen doen. Omdat we niet alleen goed zijn in dansen moesten we er ook bij zingen. Daarmee kregen we daar de volgende route. Er stond in dat we naar de grote markt in de stad moesten. Voordat we verder gingen met opdrachten kwamen er 2 mensen aangelopen, er werd gevraagd of ze ons mochten filmen. We moesten lief lachen en zwaaien naar de camera. Daarna kregen we te horen dat wij opdrachten gingen doen voor geld dat we konden besteden aan het avondeten. De eerste opdracht was “maak een levende piramide met een omstander”. Daarmee hadden we wel 2 euro verdiend! De volgende opdracht was nog uitdagender: we moesten met verschillende mensen en hun jassen de regenboog maken. Helaas was dit niet helemaal binnen de tijd maar gelukkig kregen we hier wel nog 1 euro voor. Toen was het tijd voor de laatste opdracht: maak een koprol in de Hema. Wel moesten we een rustig plekje opzoeken want Daphne was bang dat we de Hema uitgestuurd zouden worden. We kregen wel 50 cent voor deze opdracht omdat hij niet “gênant” genoeg was. Uiteindelijk hadden we een tof eindbedrag van €3,50 verdiend. Toen gingen we de markt op om lucifers voor eten te ruilen. De eindstand: meer dan 4 kilo spruiten, een stuk kaas, aardbeien, noten, nog meer spruiten en een croissant. Dit hadden we allemaal gekregen zonder maar een lucifer of te gebruiken of geld. Daarna konden we verder met fietsen!

Van de weg van Lotte naar de markt hadden we nog een envelop die hadden we eigenlijk open moeten maken op een speciaal punt maar dat hadden we niet gedaan. Gelukkig kon dat op deze route nog. In de envelop zat 10 euro en nog een brief met “na al het harde werk hebben jullie wel een ijsje verdiend! deze 10 euro mogen jullie alleen bij ijssalon Vincenzo besteden” We besloten na lang gepraat 2 bakken met 4 smaken te nemen. De volgende route ging niet zo soepel. Uiteindelijk kwamen we bij het NEC stadion. Daar moesten we uiteraard weer een envelop zoeken. We reden natuurlijk weer eventjes verkeerd. We kwamen gelukkig wel een Jumbo tegen waar Daphne, Ashley en Suzan even in gingen om eten te halen. Zo kochten we 2 blikjes knakworsten, een zak rijst, en een pot APPELMOES.

Uiteindelijk kwamen we aan op het kampterrein. Marieke was er intussen ook en de leiding had vuur gemaakt. We kregen te horen dat we een object moesten pionieren om op te slapen. Het object moest in de hoogte en we mochten niet grondboren. Na ongeveer een uur zouden we met onze voeten van de grond moeten en verder bouwen in de bomen.
Ondertussen moesten we beginnen met koken dus gingen Marieke en Ashley spruitjes klaarmaken waarna we konden eten. Eerst even happen en het eetfestijn kon beginnen. Knakworsten met appelmoes is overigens een zeer rare combinatie. Na het eten gingen Daphne, Suzan, Lisa en Anne verder met het slaap object bouwen en Marieke en Ashley gingen afwas water halen. Toen iedereen klaar was gingen we gezellig bij het vuur zitten. We gingen spekjes roosteren. Alles ging goed totdat Koen een koekje nodig had en niemand een koekje gaf en het enige wat je hoorde was “KOEKJE KOEKJE KOEKJE IEMAND KOEKJE NU”. Na een tijdje gingen we naar het slaap object waar we onze matjes gingen klaarleggen. Voor we het wisten lag iedereen lekker te tukken.

~de volgende ochtend~

Eenmaal wakker gingen Daphne en Ashley naar de wc en ondertussen begon Suzan al haar spullen al op te ruimen. Ondertussen werd de leiding ook wakker. Alle padvindsters gingen omkleden en opruimen, en ondertussen werd de chocola opengemaakt en opgesmikkeld. Toen we allemaal klaar waren gingen we ons klaar maken voor het ontbijt. Daarna gingen we alle spullen weer op de fiets binden en toen kon het afbreken beginnen. Dit ging door wat hulp van onze lieftallige leiding best wel snel. We pakten onze fietsen en gingen naar het toilet gebouw, allemaal snel plassen, flesjes water vullen en we konden gaan. Waarheen geen idee, volg Daphne en Koen. De hint was “ het staat op jullie lijstje”. Het waren wel 1010 dingen dus niemand had een idee waar we heen gingen en wat we gingen doen.

Het fietsen ging verrassend genoeg best goed. In korte tijd waren we weer in het centrum van Nijmegen. Na 1 minuut lopen van de fietsenstalling kwamen we aan bij een fietsen/steppen verhuur. Iedereen kreeg en step en we gingen door Nijmegen steppen!! We gingen naar een parkje waar ze veel redelijk steile heuvels hadden. Die gingen we op en af. Na een tijdje gingen we verder het centrum van Nijmegen onveilig maken, veel heuvels af en veel mensen ontwijkend. Mensen gingen alleen niet echt uit de weg als je belde dus de kans dat je mensen aanreed was nogal groot. Toen gingen we door naar het parkje. Daar gingen we nog een aantal keer de heuvels af en toen chillen in het gras. De zon scheen lekker en we maakte nog wat foto’s. Een paar pv gingen na een tijdje weer een paar rondjes steppen. Marjoo en Suus hadden een toffe route ontdekt en die was super gaaf. Na een tijdje was het toch echt tijd om weer terug te gaan. Toen we terug waren bij de fietsen/steppen verhuur leverden we onze steppen weer in en liepen we allemaal terug naar het parkeerterrein.

Na de lunch was het tijd om terug te gaan fietsen naar Bennekom. We waren iets omgefietst maar kwamen allemaal heelhuids en bekaf terug op het scouting terrein en toen we aankwamen kregen we perenijsjes. Er waren nog wat zeiltjes die opgeruimd moesten worden dus hielpen we daar nog even mee. Daarna kregen we onze telefoons terug en was het tijd om naar huis te gaan op onze fietsen. Het was een vermoeiend maar gaaf weekend!