Scouting Bennekom

‘Zweverige’ opkomst

Geschreven door: Daphne en Ashley (jullie coole reporters) icon biggrin Zweverige opkomst

Afgelopen zaterdag 28 november hadden we geen “normale” opkomst. We hadden namelijk een zweverige opkomst. Dat hield in dat we de toekomst gingen voorspellen.

Voordat we dat gingen doen moesten we natuurlijk wel even rustig worden, daarom gingen we een raar spel spelen. Je had een touw en dat werd aan elkaar geknoopt, toen werd je verdeeld en moest je ergens gaan staan. Vervolgens moest je de dichts bijzijnde boom proberen te betasten, maar aangezien ieder groepje een andere boom moest betasten moest je vet hard aan het touw rukken. Dat hebben we 2 keer gedaan, vervolgens waren we nog niet rustig genoeg en gingen we een tik spel spelen. Daarbij gingen meerdere mensen op hun bek maar waren er gelukkig geen heftige gewonden.

Toen waren we rustig genoeg en gingen we terug naar binnen. Daar moest je je als het goed is meegenomen kussen pakken en je doek. De doek moest je om je hoofd binden. Toen zei Anne leiding “we zijn nu geen piraten maar..” en toen schreeuwde Ashley “waarzeggers” en dat klopte we gingen waarzeggen.

Voordat we dat optimaal konden doen moesten we een “zen” oefening doen. Het was de bedoeling dat je op iemand zijn buik ging liggen en dat iemand anders op jou buik ging liggen, maar aangezien dat heel erg lastig is voor sommige mensen (die niet weten wat een buik is) duurde dat ook een eeuwigheid. Maar toen we eenmaal lekker op elkaars buik lagen moesten we onze ogen sluiten en begon Anne leiding een leuk verhaal te vertellen. Over dat je op een strand was met allemaal dingen, maar uiteindelijk kwam het erop neer dat het een heel grappig verhaal was en je alles even moest loslaten en vergeten. Daphne pv en Ashley moesten de hele tijd lachen dus besloot Marjoo een vet koude vinger op hun bakkes te drukken waardoor zij vervolgens kwijl aan haar vinger kreeg, want van liggend lachen krijg je automatisch overtollig kwijl.

Na de zen oefening gingen we weer opstaan (waar niet iedereen even gelukkig mee was(we lagen wel lekker)). Iedereen was toen opeens heel erg rustig, het was een zeer prettige sessie. Vervolgens kregen we de uitleg van wat we gingen doen, het eerste onderdeel handlezen. Je moest een tweetal vormen ( en er was een drietal) en je kreeg vervolgens een blad met de uitleg over hoe je een hand moet lezen. Nee je hoefde er geen verhaal op te schrijven en vervolgens te lezen, maar je ging kijken naar de lijnen in je hand. Anne leiding kwam tot de schokkende conclusie dat zij veel te huiselijk is en dat ze meer het avontuur moet gaan opzoeken.

Omdat handen bestuderen niet genoeg was om je toekomst te bepalen, gingen we onze kaarten erbij pakken. We gingen kaartlezen, niet zulke kaarten als we normaal gebruiken bij scouting,nee, deze keer waren het speelkaarten. Vervolgens kreeg je een hele trilogie aan instructies. Nadat je die grondig had bestudeerd (wat ook weer een eeuwigheid duurde) kon je beginnen met kaarten leggen. Veel mensen kwamen iets schokkends te weten. Het was heel erg intens allemaal.

Omdat we ondertussen weer te druk waren geworden werd het hoog tijd om weer naar buiten te gaan en een spel te doen terwijl twee mensen van het corvee warm water gingen opzetten. Het spel dat we gingen spelen ging over een draak die honger had, en elke keer als die honger had ging hij zijn staart opeten. Je moest een rij van mensen maken en de voorste moest de achterste proberen te tikken, maar je mocht elkaar niet loslaten dus het was pittig lastig ( de uitleg is al pittig lastig te begrijpen whooops).

Daarna gingen we een ander spel doen, het principe was hetzelfde alleen werden er andere “rollen” toegekend. Namelijk een moeder kip en haar kuikens, ook was er een havik die steeds  de laatste chick wilde opvreten. Je moest met z’n alle dus de laatste persoon proberen te verdedigen zodat zij niet werd opgegeten. Wat wel pittig jammer was, dat de moeder kip niet de havik tegen mocht houden omdat dat in de “echte” wereld ook niet gebeurd, nou en bij ons gaat het soms gewoon een beetje anders dan in het echt.

Omdat het zeer emotionele en intense spel niet genoeg was besloot Anne leiding dat wij ook nog is een paar potjes “Hollandse leeuwen” gingen doen. Anne ging in het midden staan omdat dat avontuurlijk was, omdat zij volgens haar hand huiselijk is, eigenlijk was het deels ook om de boomstam die midden in het veld stond te beschermen tegen de agressieve pv. Ze is helaas niet omver gebeukt ( wij bedoelen natuurlijk gelukkig is zij niet omver gebeukt, want een gewonde leiding willen wij natuurlijk niet)  Tijdens de potjes Hollandse leeuwen begonnen de pv Ashley heel erg te plagen, en daarom vond Ashley het nodig om Daphne pv met alle geweld op de grond te pleuren om daar samen in lachen uit te barsten. Anne leiding wilde natuurlijk weten waarom Daphne op de grond werd gedeponeerd dus probeerde zij dat te vertellen, maar aangezien Anne een heel klein beetje doof is duurde het een eeuwigheid voordat zij eindelijk alles had verstaan en het snapte.

Na een paar potjes agressie werden we eindelijk bevrijd en mochten we weer naar binnen. Daar mochten wij onze thee zakjes pakken, die je vervolgens open moest knippen om de thee blaadjes in je hete water te strooien. Emma had een thee met peper korrels en een paar pv vond het nodig die op te eten (het was pittig lekker, snap je haha doei). Je mocht de thee drinken en uiteindelijk bleef er een laag theeblaadjes achter en een beetje water. Er werden een paar blaadjes (geen theeblaadjes ) uitgedeeld met daarop symbolen die je in je theeblaadjes kon vinden. Er stond zelfs bij wanneer het ongeveer zou gebeuren. Tijdens dit theeblaadjes lezen kwam Marjoo te weten dat zij nu een foute vriend heeft en over 3 maanden een goede, Anne leiding zag niks maar hoopte vooral dat ze veel geld zou krijgen het hele jaar door. Er waren ook veel mensen die bescherming zouden krijgen.

Omdat de theeblaadjes niet zo’n succes waren (vooral omdat het alleen maar vieze drab was) gingen we pendels maken. Een pendel is simpelweg een touwtje met een unit eraan (dus was jij niet bij deze opkomst en wil je toch zweverig doen kan je het zelf maken hoe awesome?) Daarna kon je aan je pendel allemaal super coole vragen stellen (wel vragen waar je ja of nee op moet kunnen antwoorden), draaide hij met de klok mee was het antwoord ja, draaide hij tegen de klok in was het nee. Alleen werkte het pendelen niet optimaal, omdat er door meerdere mensen dezelfde vragen werden gesteld over dezelfde persoon en er elke keer tegenstrijdige antwoorden uitkwamen. Dus eigenlijk zijn wij nu heel erg teleurgesteld, omdat de pendels geen antwoord hebben gegeven op onze cruciale levensvragen, en we dus nog steeds niet weten wat we met ons leven aan moeten.

Helaas was het toen tijd om te om deze zweverige opkomst af te sluiten. Het was een super awesome en chille middag, anders dan de “normale” opkomsten maar zeker niet verkeerd. We hadden bovendien ook goede muziek. Al met al een zeer geslaagde opkomst dus!

 

Foto’s vind je hier!