Scouting Bennekom

26 sep 2018 (Algemeen)

Burendag 2018

Scouting Bennekom viert Burendag

Afgelopen zaterdag deed Scouting Bennekom mee aan de Burendag. Een door het Oranje Fonds gesponsorde activiteit die jaarlijks de 4de zaterdag in september plaatsvindt. Alle buren waren uitgenodigd om samen gezellig een kop koffie te drinken en bij te praten op ons terrein. Onder het motto beter een goede buur dan een verre vriend, waarbij samenkomen en goede onderlinge contacten toch de basis vormen voor een goede verhouding. Het maatschappelijke doel voor deze dag was het herstellen van het looppad die de wandelaars uit de buurt iedere dag gebruiken als toegangsweg tot het bos. Dit werkt op een natuurlijke manier bewerkstelligd door het aanbrengen van een laag compost. De afwatering van het pad werd ook hersteld. Naast een spatje regen was het een dag met veel koffie en plezier, hard werken maar vooral ook goed toeven in het bos.

763190c7 58da 4f30 b1b4 f941b9f7d199 300x225 Burendag 2018

 

 

25 apr 2018 (Algemeen)

Sint Jorismars

Sint Jorismars

 

De Sint Jorismars zit er weer op, er zijn vele kilometers afgelegd op de Ginkelse hei waarvoor de wandelaars beloond werden met een medialle. Het weer was zonnig en warm, aansluitend aan het wandelen vond bij ons clubhuis het traditionele kampvuur plaats. De bevers hadden hiervoor een mooi toneelstuk voorbereid over hoe Sint Joris de draak versloeg. Waarvoor veel dank!

IMG 0170 300x225 Sint Jorismars

17 apr 2018 (Algemeen)

Week van de Teek

De dagen worden langer, het zonnetje laat zich steeds meer zien, het wordt warmer buiten. Met de start van het voorjaar trapt de jaarlijkse campagne “week van de teek” af. Omdat we als scouts veel in het bos zitten delen we graag de informatie van het RIVM met jullie. Informatie over: waar komen teken voor, hoe bescherm je tegen teken, controleren op teken en wanneer ga je naar de huisarts. Klik hier om naar de website van het RIVM te gaan.

03 jan 2018 (Algemeen)

Sheltertje 1 – 2018

In het hart van Scouting Magazine zijn weer vier pagina’s samengesteld en gedrukt voor Scouting Bennekom. In de eerste Shelter van dit jaar kijken we terug op de Sinterklaasviering, Kerstviering en het Kerstdiner. Daarnaast kan je lezen hoe de dassen van Scouting Bennekom gemaakt worden in de rubriek “how it’s made”. Een proces uit de tijd dat de guldens nog van hout waren. Namens het bestuur wens ik iedereen al het goeds voor 2018! Maak er een mooi jaar van. Hartelijke groet Wouter Graumans.

Ben je benieuwd?? Klik dan alvast hier!

07 nov 2017 (Algemeen)

Magazine Scouting Bennekom Sheltertje 2 – 2017

In het hart van Scouting Magazine zijn weer vier pagina’s samengesteld en gedrukt voor Scouting Bennekom. In de tweede Shelter van dit jaar zoemen we in op de start van het nieuwe Scoutingseizoen 2017-2018, onder te verdelen in:

* Nieuwe gezichten/nieuwe leiding

* ScoutIn2017

* Bestuurswisselingen

Nieuwsgierig, neem alvast een kijkje in de digitale uitgave, klik hier?

 

08 aug 2017 (Algemeen)

Magazine Scouting Bennekom Sheltertje 1 – 2017

Terug van weggeweest! Het welbekende Sheltertje kwam in onze vroegere jaren ieder kwartaal uit om iedereen op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen onze vereniging. Het papieren boekje is met het verstrijken van de tijd helaas verdwenen. Er waren gewoonweg te weinig handen om dit te blijven realiseren.

Gelukkig is er met het verstrijken van de tijd ook een hoop veranderd op digitaal gebied, dit in ons voordeel. In het hart van Scouting Magazine zijn vanaf 2017 4 pagina’s gereserveerd voor onze groep. Op deze pagina’s kunnen we informatie plaatsen die alleen voor onze groep relevant is. We trappen af met nieuws over zomerkamp. Ben je benieuwd hoe onze pagina’s eruit zien?

Bekijk ze alvast hier!

Groeten,

Wouter Graumans

18 nov 2016 (Algemeen)

Waarom was er geen opkomst? LOW

Het is zaterdagmorgen, 12 november, negen uur in de ochtend. Rond het clubhuis komt de geur van koffie je tegemoet, een aantal ouders/vrijwilligers zijn onder leiding van onze kluscoördinator, Dirk van de Meer, bezig met het plaatsen van een andere (schuif)wand in de beverruimte.

Vandaag is het hiervoor een prima moment want de jeugdleden hebben geen opkomst. Ieder jaar gaat de leiding namelijk, het derde weekend van september, een weekend lang op training. Het ene jaar vindt dit plaats tijdens een landelijk georganiseerd evenement, de ScoutIn. Het andere jaar organiseren we vanuit het bestuur zelf een trainingweekend, de LOW (Leiding Only Weekend). Door een overvol programma zijn we hiermee dit jaar wat later dan doorgaans. Dat heeft ook voordelen, doordat het kouder wordt gaan we niet met de tent weg, we hebben gekozen voor de luxe van een clubhuis.

Voor de leiding is Scouting een hobby, op een enkeling na zijn zij allen al van jongst af aan lid van onze groep en hebben daarbij alle speltakken doorlopen. Wanneer ze met 15 jaar oud doorstromen naar de laatste jeugdspeltak, de Rowan en Sherpa’s (RSA), nemen de verantwoordelijkheden steeds verder toe. Deze speltak heeft namelijk geen leiding maar begeleiding. Zelf verantwoordelijk zijn voor je programma, financiële verantwoordelijkheid dragen als penningmeester, overleggen, vergaderen, er komt heel wat bij kijken. De jongens en meisjes zijn in deze speltak samengevoegd, dat is altijd even wennen voor de meeste nieuwelingen. Overdreven stereotype gesteld: opeens zit je als man aan de creabea of als vrouw een opkomst lang te hakken en zagen. In de drie jaar dat ze bij de RSA zijn leren ze heel veel. Ieder jaar is er de mogelijkheid mee te lopen bij een van de jongere speltakken om te kijken of je leiding wil worden, en zo ja bij welke speltak je voorkeur ligt.

 

Eenmaal 18 jaar is het zo ver, je vliegt over naar de Anasazi stam, de eerste speltak zonder leiding of begeleiding, en je wil leiding worden bij een van de speltakken van onze groep (m.u.v. de RSA i.v.m leeftijdseis 21 jaar). Leiding zijn is een hele verantwoordelijkheid, en hoewel niet altijd bekend bij ouders is Scouting een professionele organisatie waarbij ontwikkeling, kunde en verantwoordelijkheid bijgebracht worden volgens het daarvoor opgezette systeem “Scouting Academie”. Dit gaat als volgt:

 

Je wordt kandidaat leiding, overhandigt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), stelt jezelf voor in de groepraad (hoogste orgaan van de vereniging) en maakt een rondje langs alle speltakken om jezelf voor te stellen. Er vindt een schriftelijke stemming plaats en indien akkoord wordt je aspirant leiding. Nu kan je opgeven voor de trainingsweekenden, een door de regio Neder Veluwe georganiseerde training met alle andere aspirant leiding van de groepen uit de buurt. Tijdens deze twee weekenden loop je 12 modules door en word je uitgedaagd om hierover na te denken. Een aantal voorbeelden van de modules zijn: spelvisie en aanbod, programmeren, veiligheid, motivatietechnieken en groepsproces, scouting in de samenleving etc. Je werkt tussen de weekenden door aan je eigen thuisopdracht en schrijft aan het einde hierover een verslag. Goed bevonden door de praktijkbegeleider van Scouting Bennekom? Dan dienen we een aanvraag in bij de regio om je als gekwalificeerd leiding aan onze groep toe te voegen.

Ben je gekwalificeerd leiding? En wil je meer? Scouting Bennekom stimuleert leiding graag om deel te nemen aan EHBO cursussen, kamptrainingen, teamleiderstrainingen en nog veel meer. Daarnaast hebben we een eigen speltakcoach met jaren ervaring die specifieke vraagstukken en punten oppakt met de leidingteams. Ook het bestuur denkt graag mee, waarbij onze groepsbegeleider vaak een coördinerende taak heeft.

 

Het LOW afgelopen weekend stond in teken van teambuilding. Zowel in het eigen leidingteam als met leiding uit de andere teams. Samen opdrachten uitvoeren, fysiek actief of geestelijk, samen overleggen, besluiten nemen, presenteren, enz. Er kwam heel wat voorbij. Ook stonden we uitgebreid stil bij het handboek Scouting Bennekom. Hierin staan alle afspraken die we samen gemaakt hebben in de loop der tijd. Hoe denken we eigenlijk over veiligheid, wachtlijsten, financiën etc? Een hoop onderwerpen waarbij iedereen weet wat de afspraak is maar waarbij soms afgevraagd moet worden waarom bepaalde regels zijn. En of het allemaal nog wel zo logisch is als het destijds was toen bepaalde dingen in de groep zijn afgesproken. Als cultureel uitstapje bezochten we samen het airborne musuem in Oosterbeek, waar we onder leiding van een gids een rondleiding hebben gemaakt waarbij we veel hebben opgestoken van de geschiedenis in de buurt van onze bossen waar we zo graag vertoeven. Onze praktijkbegeleiders hebben de zondag gebruikt om te kijken naar de teams individueel. Wat voor taken zijn er eigenlijk in een leidingteam en hoe ga je om met bepaalde situaties. Wat is een ieder zijn rol in het team en zijn alle taken eigenlijk wel verdeeld? Zeer leerzaam.

 

Al met al zijn er veel lachende Jantjes uitgekomen (positieve dingen, wat doen we goed) en ook wat huilende Jantjes (wat kan er beter). Wat er beter kan gaan we mee aan de slag, want uiteindelijk draait het er om dat we een mooi uitdagend programma aanbieden aan onze jeugdleden met goede faciliteiten in een veilige omgeving. Maar het belangrijkste van alles is dat we één groep zijn, waarbij naast dit alles, plezier voorop staat en er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. Want leiding zijn is bovenal heel erg leuk! Dat hebben we afgelopen weekend weer meegemaakt want het was super gezellig, en na al het gepraat was er ook volop ruimte voor spelletjes en samen leuke dingen doen.

 

Ik wil iedereen persoonlijk en vanuit het bestuur van harte danken, de leiding en alle vrijwilligers er omheen, we mogen trots zijn op Scouting Bennekom,

 

Wouter Graumans

Secretaris Scouting Bennekom

04 jul 2016 (Algemeen)

Opening van de nieuwe toiletten

Op zaterdag 25 juni zijn de nieuwe toiletten officieel geopend. Er is door de verschillende klussers heel erg hard gewerkt om er iets moois van te maken. En mooi, dat is het zeker geworden. Toiletten om trots op te zijn en waar anderen stinkend jaloers op mogen zijn.

Ontzettend bedankt aan de klushelden!

12 apr 2016 (Algemeen)

Week van de teek & de eikenprocessierups

Deze week t/m 17 april is het Week van de Teek.

Teken komen op veel plaatsen in Nederland voor. Ze leven in hoog gras en struikgewas en tussen bladeren. Teken lijken op kleine platte spinnetjes. Sommige teken zijn besmet met de Lyme-bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Als een teek lang op de huid zit, bestaat de kans dat hij deze bacterie overbrengt. Het meest voorkomende signaal van de ziekte van Lyme is een rode of blauwachtige, ringvormige vlek op de plaats van de tekenbeet. Soms kunnen mensen besmet raken zonder dat ze een rode ring hebben gezien.

lees meer
02 feb 2016 (Algemeen)

Poolweekend 2016 {het geheim van de Binas}

Het Geheim

Gemaakt van hout, maak jij je toetsen zonder fout.
Gevuld met magistrale tabellen, zijn er geen vragen meer te stellen.
Of het nu gaat om smelt- of kookpunten, het berekenen van zwaartepunten.
De benodigde cellen bij ‘t afweersysteem, zelfs een tekening van benzeen.
Formules benodigd bij de mechanica, gehoorgevoeligheid en brekingsindices bij biofysica.
Lossen stoffen op, of leveren ze klonten op.
Veranderd de kleur, of geeft de stof een vieze geur.
Het verval van isotopen, of de locatie van lymfeknopen.
Gegevens van materialen en gassen, weet het zelfs jouw te verrassen.
Alles staan erin, tussen het einde en het begin.

De Uitslag

Totaal Vrijdag Avond Zaterdag
1 Der ÜberExlporers 5:03:47 1:47:02 3:16:45
2 J Force 360 8:49:48 3:31:19 5:18:28
3 Newton en de Pakezels 9:17:57 4:03:42 5:14:15
4 Kaffers 9:53:52 4:28:51 5:25:01
5 Eekhoorns 10:57:58 4:33:08 6:24:51
6 Rsa groep 3 11:00:49 6:28:56 4:31:54
7 Uilen 11:14:17 5:42:53 5:31:24
8 Zeehonden 11:14:27 5:38:16 5:36:10
9 Zoeloes 11:20:49 4:32:00 6:48:50
10 Straffe henkies 11:38:57 4:33:48 7:05:09
11 Dravida’s 11:50:48 5:18:27 6:32:21
12 Kivieten 12:58:43 5:05:33 7:53:11
13 CAR 0:48:49

De Kaart

Deelnemerskaart 300x210 Poolweekend 2016 {het geheim van de Binas}

 

De Posten Boekjes

Postenboekje Vrijdag Avond

Postenboekje Zaterdag

 

09 jan 2016 (Algemeen)

Poolweekend 2016 Het geheim van de Binas

Poolweekend komt er weer aan! Dit jaar zal dit koude weekend alleen net even anders zijn dan voorgaande jaren. We houden het weekend met de verkenners, padvindsters, RSA en stam samen, gezellig he? En daarnaast zullen jullie niet alleen de standaard hiketechnieken en routes tegenkomen, maar veel meer dan dat. Durf jij het aan? Schrijf je dan nu in!

Het Inschrijfformulier

Inschrijven kan via deze link: Inschrijfformulier. Ga er even voor zitten, want je moet niet alleen invullen of je komt of niet. Vul het formulier correct en zo volledig mogelijk in!

Het Deelnemersboekje

Het deelnemersboekje voor dit uitdagende poolweekend krijg je op papier op zaterdag 9 januari tijdens de opkomst. Niet gekregen? Dan vind je hem via onderstaande link ook online!

Poolweekend 2016 Deelnemersboekje

Lees het boekje grondig door, regel voor regel, letter voor letter. Er staat veel belangrijke informatie in!

Een handige pagina

Ben jij goed voorbereid? Poolweekend kan een zwaar weekend zijn, zeker als het koud is. Bereid jezelf daarom goed voor. Op deze pagina vind je nog wat handige tips!

04 jun 2015 (Algemeen)

Gevonden: Coördinator voor klussen en verbouwing

We hebben inmiddels een kluscoordinator gevonden!

Scouting Bennekom zoekt een vrijwilliger voor de functie kluscoördinator, iemand die betrokken is bij de groep en het onderhoud en verbouwingen van het gebouw coördineert en daarbij gebruik maakt van de kennis en ervaring die bij de leiding en bij ouders beschikbaar is. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar stichting@scoutingbennekom.nl of fam.horn@hetnet.nl (Nico Horn, secretaris Stichting Scouting Bennekom).

lees meer
28 apr 2015 (Algemeen)

Koningsdag 2015 weer erg geslaagd

Met dank aan de weergoden en alle leiding en jeugdleden die hebben geholpen is Koningsdag 2015 weer een succes geworden. De draaimolen draaide overuren, de marshmellows waren niet aan te slepen en de popcornmachine ontpopte zich tot een ware publiekstrekker.

Het was erg leuk om te zien dat de aanwezige jeugdleden de touwtjes volledige in handen hadden. Als leiding konden we met een gerust hart aan de zijlijn gaan staan. Ook de organisatie van Koningsdag in Bennekom was erg tevreden met onze aanwezigheid en benadrukte nog eens dat ze het bijzonder vonden dat we met zoveel mensen aanwezig waren.

De volgende foto’s verschenen vandaag al op de website van de Ede Stad.

edestad 1 300x199 Koningsdag 2015 weer erg geslaagd

edestad 2 300x200 Koningsdag 2015 weer erg geslaagd

28 apr 2015 (Algemeen)

Scouting Bennekom scoort op de RSW

Afgelopen weekend hebben 23 ploegen van de groepen uit onze regio weer laten zien wat ze waard zijn. Op diverse onderdelen, zoals Hike, Koken & Kampopbouw, konden zij punten verdienen.

De verkenners van Bennekom hebben een mooie 6e plaats weten te behalen met 663 van de 1000 punten. De padvindsters werden zelfs eerste met 785 punten. Beide teams hebben dus een uitstekende prestatie geleverd, waar we enorm trots op mogen zijn.

De volledige uitslag kun je nalezen op https://nederveluwe.scouting.nl/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=251&Itemid=26

 

rsw 300x168 Scouting Bennekom scoort op de RSW

16 apr 2015 (Algemeen)

Teken en de eikenprocessierups

Beste leden,

Nu de dagen zonniger en warmer worden, kunnen we weer te maken krijgen met de seizoensgebonden gezondheidsrisico’s van de teek en de eikenprocessierups. Daarom wil ik u graag hierover informeren en u attenderen op onderstaande informatie die wij als scoutinggroep via de GGD gekregen hebben.

lees meer
14 okt 2014 (Algemeen)

Overvliegen 2014 – de foto’s!

Lia Brinkman heeft tijdens het overvliegen hele mooie foto’s gemaakt!

lees meer
27 apr 2014 (Algemeen)

Draaimolen op Koningsdag 2014

Het was een enorme topper, de draaimolen die Scouting Bennekom heeft gepionierd in het centrum van Bennekom. Op het filmpje kun je zien hoe dat ging….

27 apr 2014 (Algemeen)

Koningsdag 2014 Filmpje

Ben je op Koningsdag bij onze stand langs geweest maar heb je het filmpje niet helemaal kunnen bekijken? Geen probleem! Je kunt hier hier nogmaals bekijken…

26 nov 2013 (Algemeen)

Start verbouwing sanitair

We zijn gestart met de verbouwing van onze sanitaire voorzieningen. De afgelopen maanden is achter de schermen veel werk verzet om deze verbouwing mogelijk te maken. De cv-ketel is vervangen en het eerste oude leidingwerk is weggehaald. Eind november hebben we de sloopwerkzaamheden voltooid en inmiddels zijn we weer bezig met de opbouw.

Onze verbouwing wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van:
- Skanfonds
- Coöperatiefonds Rabobank Vallei en Rijn
- ACV groep

Kijk voor meer informatie over de verbouwing op onze speciale verbouwingspagina.

03 okt 2013 (Algemeen)

Aftrap nieuwe seizoen!

Eén van de terugkerende activiteiten is het overvliegen aan het begin van het nieuwe Scouting seizoen. Op deze dag vliegen de oudsten van iedere speltak over naar opvolgende leeftijdsgroep. Altijd een spannend moment waar we als groep bij stil staan samen met familie en vrienden

lees meer
25 dec 2012 (Algemeen)

H.I.T. 2013

hit logo website 150x112 H.I.T. 2013Het is weer zo ver, vanaf 2 januari 2013 kun je je inschrijven voor de H.I.T. Voor alle scouts vanaf 7 jaar oud een bijzonder Paasweekend beleven doe je op H.I.T. Ga snel door naar de website om te kijken welke kampen er georganiseerd worden.

De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland. Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend. Op verschillende plekken, verspreid over Nederland (en een beetje België en Duitsland) kun je alleen of met je scoutingvrienden op een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land.

lees meer
24 okt 2012 (Algemeen)

Natuurwerkdag 3 november 2012

2012 725x89 594x73 Natuurwerkdag 3 november 2012

09 jan 2012 (Algemeen)

Metamorfose van het tunneltje!

Ingrid Govers 6 kopie 150x150 Metamorfose van het tunneltje!Het tunneltje achter scouting onder de A12 zal veranderen van een wit en beklad tunneltje in een 30 meter lang kunstwerk. Ingrid Govers, beeldend kunstenaar en leiding bij de Welpen heeft deze schildering ontworpen. Samen met een aantal jeugdleden zal zij op 21 januari de laatste hand leggen aan deze schildering.

Op zaterdag 21 Januari om 16:00 uur zal de wethouder van verkeer en vervoer van de gemeente Ede de naam van het tunneltje op een bijzondere manier onthullen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en daarna de schildering te bekijken. Proef ook hoe een stukje snelweg smaakt!

Lees meer op onze speciale pagina: http://www.scoutingbennekom.nl/tunneltje/

02 jan 2012 (Algemeen)

HIT, no adventure like it!

 HIT, no adventure like it!Ook in het Paasweekend (6 t/m 9 april) van 2012 organiseert Scouting Nederland weer verschillende gave kampen voor alle scouts vanaf 7 jaar oud. Dus voor elke welp, padvindster, verkenner, RSA en Stamlid zit er weer een bijzonder kamp bij.

Een keer een weekend zonder je vertrouwde leiding, met een buddy, met een groepje of misschien zelfs wel met je ouder(s) of alleen. Eens kanoën, een groot pionierobject bouwen, een insigne halen, paardrijden of verdwalen in Duitsland?
Bij HIT kan het. HIT staat voor Hikes, Interesse en Trapperskampen. Voor elk wat wils : een bijzondere ervaring. Kijk voor de verschillende kamplocaties en mogelijkheden op de website.

24 okt 2011 (Algemeen)

Speculaasactie geslaagd

Leden van Scouting Bennekom verkochten afgelopen zaterdag speculaas. De scouts gingen langs de deuren in heel Bennekom om de koekjes aan de man te brengen. Dankzij het mooie herfstweer werd de actie een groot succes, de speculaas vond gretig aftrek bij de Bennekommers en in een mum van tijd waren de welpen, verkenners, padvindsters en explorers van Scouting Bennekom door hun voorraad heen. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de activiteiten van de scouts.

23 aug 2011 (Algemeen)

We beginnen weer!!

20110613 DSC 0144 1 150x150 We beginnen weer!!Je hebt er lang naar uit moeten kijken, maar aanstaande zaterdag beginnen de opkomsten weer voor alle jeugdleden van Scouting Bennekom. De opkomsten starten om 14:00 uur, tenzij je anders hebt gehoord van jouw (bege-)leiding.
We hopen je weer te zien zaterdag in het Bennekomse bos.

Groet, Bestuur & Leiding Scouting Bennekom

29 jul 2011 (Algemeen)

Bennekomse scouts op de Wereld Jamboree Zweden

RIMG0143 150x150 Bennekomse scouts op de Wereld Jamboree ZwedenDe regen komt met bakken uit de hemel, maar ik kwam donderdag op het Wereld Jamboree terrein alleen maar stralende gezichtjes tegen. Wat een evenement.. “Super vet!” zegt Nienke (RSA), nu lid van de troep Lange Jan.

En zo liep ik tussen de 38.000 aanwezige scouts in het Zweedse Rinkaby 11 van de 17 Bennekomse scouts tegen het lijf. Allemaal goed gehuld in regenkleding of weggedoken in een activiteitentent. Na een vijf daagse voorreis in Denemarken, waar de scouts Kopenhagen aandeden, gingen jetskiëen of rondvaren in een speedboat zijn ze woensdag aangekomen in Rinkaby.

Al voor de grote poort zie ik een bekend neusje. “Lotte!!” roep ik enthousiast. Er kijkt iemand verbaasd op, want ja wie verwacht mij nou in de context van de jamboree? En dan valt het kwartje “Mieke!! ” krijg ik enthousiast te horen. Samen met een welkom op de Jamboree knuffel van Lotte begin ik de dag.

lees meer
14 jun 2011 (Algemeen)

Rust weergekeerd in Goldville

 Rust weergekeerd in GoldvilleNa een druk Pinksterweekend in Goldville is, dankzij de hulp van vele cowboys en indianen, de rust weer terug gekeerd.

Sheriff Bob kan weer met de voetjes omhoog in zijn schommelstoel op de veranda van de Saloon van barman Otto. Henkie en de baron hebben de straf gekregen die ze verdiende. Gelukkig zijn de indianen en cowboys weer de beste vrienden en vierden samen verzoeningsfeest. Er werd genoeg goud verzameld, de gouverneur werd afgekocht en kon weer vertrekken met zijn trainrails plannen. Kortom: er is weer rust in Goldville!

Wij kunnen als groep terug kijken op een zeer geslaagd kamp. De sfeer was   geweldig en iedereen heeft volop genoten. Het weer werkte ook mee, wat toch net dat beetje extra geeft.

lees meer
12 jun 2011 (Algemeen)

Het is voorbij … maar gelukkig hebben we de foto´s nog

20110611 DSC 9633 300x151 Het is voorbij ... maar gelukkig hebben we de foto´s nogVanaf zaterdagochtend 11 juni was het erg druk in Goldville. Een groot aantal indianen en cowboys hebben het dorp bevolkt. Die ochtend kreeg  barman Otto echter vervelend nieuws te horen . Een spoorlijn zal zijn bar doorkruisen. Hopelijk kunnen de inwoners van Goldville hem helpen. Een aantal eerste foto’s vanuit Goldville zijn op de volgende site te bekijken.

20110611 DSC 9823 300x176 Het is voorbij ... maar gelukkig hebben we de foto´s nogUpdate (zaterdagavond): Na een drukke handelsmiddag was er ‘s avonds tijd voor ontspanning in Goldville. Een heerlijke verzoeningsbbq luidde een avond vol spelletjes, huifkarritten en line-dancing in. Kijk hier voor een kleine impressie van deze avond.

Inmiddels weten we dat ook hier het aloude gezegde ‘eind goed, al goed’ van toepassing is. Het mysterie liep goed af, de weergoden lieten ons niet in de steek en boven alles: het kamp was geweldig!

Alle foto’s zijn te vinden in ons digitale fotoboek van het groepskamp via : https://picasaweb.google.com/sinds1945/20110611Tm13Groepskamp#

29 mei 2011 (Algemeen)

Kampboekje groepskamp online

Afbeelding1 Kampboekje groepskamp onlineZaterdag heb je het kampboekje met daarin alle informatie over het komende groepskamp gekregen. We hebben het ook online gezet als het het even  niet meer kunt vinden als je je spullen aan het inpakken bent en je afvraagt of je niets vergeten bent.

Je leest hierin ook alles over de inwoners van Goldville, de kampregels, andere belangrijke informatie en je kunt alvast een kijkje nemen hoe de badge eruit ziet die alle deelnemers na afloop mee naar huis krijgen.

Voor de pdf versie van het groepskampboekje klik je hier.

05 mei 2011 (Algemeen)

4 mei: Bloemenzee dankzij Scouting Bennekom

P1020010 225x300 4 mei: Bloemenzee dankzij Scouting BennekomOp 4 mei waren we weer aanwezig bij de kranslegging ter gelegenheid van dodenherdenking in het Bart van Elstplantsoen in het dorp. Zoals de afgelopen jaren hebben we ook dit jaar weer de bloemen uitgedeeld aan alle aanwezigen die zelf geen bloem meegenomen hadden. Het comité had weer voor prachtige bloemen gezorgd die gretig aftrek vonden.

Het resultaat was een indrukwekkende en prachtige bloemenzee rondom het monument in het plantsoen. Uiteraard werd na het uitdelen van de bloemen snel de plek ingenomen langs de route om de erewacht te vormen en liepen we na de kranslegging als laatsten in de rij langs het monument. Vanuit het comité werden we weer hartelijk bedankt voor onze aanwezigheid.

Weer een activiteit waarmee we onze positie midden in de Bennekomse samenleving hebben laten blijken!

17 apr 2011 (Algemeen)

RSA loopt GPS-versie Sint Jorismars

20110416 DSC 9142 300x201 RSA loopt GPS versie Sint Jorismars

Zaterdag 16 april kon menig wandelaar zijn hart weer ophalen tijdens de jaarlijkse Sint Jorismars in Ede. Zoals elk jaar bracht de route de wandelaar langs vele mooie stukjes van de Ginkelse Heide en de eromheen liggende bossen.

Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om een GPS route te lopen in plaats van de bewijzerde routes. Een uitdaging die de RSA wel aan wilden gaan. Tegelijk konden we daarmee de onlangs aangeschafte GPS-apparaten in het veld testen. Ondanks dat de route iets te lang was en we hem voortijdig hebben moeten afbreken was het een erg leuke manier om de Sint Jorismars te lopen. Volgend jaar gaan we het zeker weer op deze manier proberen. Voor een impressie van de route en de wilde dieren die we onderweg tegenkwamen zijn hier nog een aantal foto’s te bekijken.

10 apr 2011 (Algemeen)

Informatie over het Groepskamp

Ergens in het wilde westen ligt het dorp Goldville. Waarom het dorp Goldville heet weet eigenlijk niemand, er is hier nog nooit goud gevonden. De dorpelingen van deze plaats leven in vrede samen met de indianen uit het indianendorp verderop.

Midden in Goldville staat de saloon van barman Otto en zijn vrouw Heidi. Deze bar is de gezelligste plek van het dorp. Iedereen houdt ervan om elkaar hier te ontmoeten, zelfs de indianen zijn welkom.

Op een dag gebeurd er wat vreemds: Er wordt van alles gestolen maar niemand weet wie de dief is. Om het allemaal nog eens wat erger te maken lijkt het erop dat de saloon van Otto gesloopt moet worden. Gouverneur Kentucky heeft namelijk besloten dat er een spoorlijn door het dorp moet komen.

Het wordt onrustig in het dorp en daarom roept de Sheriff Bob alle dorpelingen bij elkaar voor een overleg.

Wil je meer weten over de Dorpsraad? Klik dan snel door!

22 mrt 2011 (Algemeen)

NL DOET smaakt naar meer

NL DOET 2011 2 300x224 NL DOET smaakt naar meerVele handen maken licht werk. Onder dat motto was de NL DOET  een groot succes. Afgelopen zaterdag staken naar schatting van organisator Oranje Fonds zo’n 100.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen. Met de deelname van ruim 30 jonge en oude vrijwilligers was de actie bij Scouting Bennekom ook een groot succes.

De Bevers lieten zich alle activiteit niet zomaar aan zich voorbijgaan. Samen met hun leiding hebben een heerlijke grote pan goed gevulde soep gekookt om alle vrijwilligers een hart onder de riem te steken. Tijdens een welverdiende pauze werd de soep met smaak opgegeten. Zoals treffend gezegd werd: “Dit smaakt naar meer!”.

21 mrt 2011 (Algemeen)

Nieuwe S[h]elter online

Shelter2011nr1voorkant 211x300 Nieuwe S[h]elter onlineHet heeft even geduurd, maar vorige week is de eerste S[h]elter van 2011 verschenen. Deze keer met de stoerste dames van Bennekom op de cover. Binnenin vind je allerlei mooie verhalen van kort en lang geleden.

Vraag ernaar bij je leiding als je hem nog niet gekregen hebt of kijk snel in de digitale S[h]elter in het archief.

15 mrt 2011 (Algemeen)

Lions in actie bij Scouting Bennekom

nl doet rozet rgb 150x150 Lions in actie bij Scouting BennekomDe Lions clubs Ede en Ede-Nederveluwe komen op 19 maart klussen bij Scouting Bennekom. De Lions doen mee aan de landelijke actie van het Oranje Fonds, NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Lions hebben als motto ‘We Serve’. De bundeling van krachten tussen het Oranje Fonds en de Lions past uitstekend bij beide organisaties die maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan.

Op zaterdag 19 maart 2011 gaan de Lions aan de slag tussen 14 en 17 uur in en rond het troephuis van Scouting Bennekom op Selterskampweg 68 in Bennekom. Daar wordt dan geschilderd en zal het gebouw een voorjaarsschoonmaak krijgen. In het bos gaat gesnoeid worden en zal vogelkers verwijderd worden. “Scouting Bennekom ziet NL DOET als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Juist daarom zijn wij blij met de ondersteuning vanuit de Lions” aldus Wim Appelman, NL-Doet coördinator van de Bennekomse scouts.

20 feb 2011 (Algemeen)

Scouting Bennekom DOET mee!

nl doet rozet rgb 150x150 Scouting Bennekom DOET mee!NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleert iedereen om op 18 en 19 maart 2011 de handen uit de mouwen te steken.

Wij doen mee! We gaan binnen en buiten aan de slag om onze gebouwen en het omliggende terrein weer zomerklaar te maken. Alle ouders en andere vrijwiiligers zijn welkom om mee te komen helpen op 19 maart tussen 14 en 17 uur. Aanmelden kan via info@scoutingbennekom.nl.

Meer informatie over onze klus staat op: http://www.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=3939864

04 jan 2011 (Algemeen)

America, here we come!

groepskamp America, here we come!  Het groepskamp komt er aan…..

2010 was al een heel feestelijk jaar voor scouting Bennekom. Er is veel feest gevierd in Bennekom en Utrecht om 100 jaar scouting in Nederland te vieren. Daarnaast was er ook feest voor onze eigen groep: oud-leden zijn bij elkaar gekomen om herinneringen op te halen rondom jubilea van Scouting Bennekom, Musinga en Schakel.

Meer informatie vind je op de speciale groepskamppagina: http://www.scoutingbennekom.nl/groepskamp/.

30 nov 2010 (Algemeen)

Vredeslicht komt naar Bennekom

Logo Vredeslicht Nederland Vredeslicht komt naar BennekomOp donderdag 9 december vertrekken Scouts per trein naar Wenen om daar het Vredeslicht te gaan ophalen. Tijdens een ceremonie in Wenen op zaterdag 11 december zullen de Scouts het brandende Vredeslicht in ontvangst nemen, en het brandende licht met de nachttrein naar Nederland brengen, waar ze zondag 12 december in de namiddag zullen aankomen.Op donderdag 9 december vertrekken Scouts per trein naar Wenen om daar het Vredeslicht te gaan ophalen. Tijdens een ceremonie in Wenen op zaterdag 11 december zullen de Scouts het brandende Vredeslicht in ontvangst nemen, en het brandende licht met de nachttrein naar Nederland brengen, waar ze zondag 12 december in de namiddag zullen aankomen.Op zaterdag 18 december is in Utrecht een Vredeslichtmanifestatie gepland, waar Scoutinggroepen uit het hele land het brandende Vredeslicht kunnen ophalen. Ook Scouting Bennekom zal daarbij zijn! Meer informatie volgt…

06 nov 2010 (Algemeen)

Natuurwerkdag 2010: wat een dag!

DSC 0466 Natuurwerkdag 2010: wat een dag!De Natuurwerkdag van afgelopen zaterdag stond in grote belangstelling. Gedeputeerde Annelies van der Kolk van de Provincie Gelderland plantte een boom, net als Jacqueline Vredenbregt (lid van het landelijk bestuur) en Jules Stuyt (lid van de Jongerenraad van de Gemeente Ede).

Dankzij het enthousiasme van alle leden, ouders en andere vrijwilligers gingen ook alle andere 1500  bomen de grond in.  Het bos rondom ons clubhuis is hiermee weer een stuk rijker voor mens en dier. Ook Omroep Gelderland was van de partij, bekijk de reportage hieronder.

17 sep 2010 (Algemeen)

Maak van je buurt je thuis

aangepastSDC14600 150x150 Maak van je buurt je thuis

Op zaterdag 25 september vindt voor de 5e keer de Burendag plaats, deze dag wordt georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Dit jaar staat Burendag in het teken van het dichter bij elkaar brengen van mensen. 55 procent van de Nederlanders blijkt namelijk geen idee te hebben hoe ze de buurt gezelliger zouden kunnen maken terwijl ze dat wel zouden willen. Zo kan men bijvoorbeeld gemakkelijk de buurt ‘knusser’ maken door het plaatsen van fleurige bloembakken of een bankje voor meer contact met de buren.
11 apr 2010 (Algemeen)

Scouting Bennekom viert feest en wint prijs

SDC16964 1 Scouting Bennekom viert feest en wint prijsOp de 100ste dag van 2010, 10 april, organiseerde Scouting Bennekom onder de naam ‘ScoutItOut’ in het dorp in Bennekom een grote middagactiviteit voor haar leden en alle belangstellende Bennekommers. Scouting Bennekom vierde daarmee het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland en de 65e verjaardag van Scouting in Bennekom!  Het plein voor de oude kerk midden in het dorp was gevuld met leuke, spannende en inspannende activiteiten voor alle kinderen in Bennekom.

lees meer
02 apr 2010 (Algemeen)

ScoutItOut: Spelenmiddag in het dorp

SCOUTING BENNEKOM VIERT FEEST100 jaar Scouting logo versie 3 zonder achtergrond ScoutItOut: Spelenmiddag in het dorp

Op 10 april organiseert Scouting Bennekom onder de naam ‘ScoutItOut’ in het dorp in Bennekom een grote middagactiviteit voor haar leden en alle belangstellende Bennekommers. Scouting Bennekom viert daar mee het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland en de 65e verjaardag van Scouting in Bennekom!  Bennekommers zijn van harte uitgenodigd om vanaf 13.00 uur deel te nemen aan uitdagende en plezierige activiteiten.

Burgemeester van der Knaap opent het activiteitenprogramma om 13.00 uur op het plein voor de Oude Kerk in Bennekom. Ook enkele leden van Scouting Bennekom van het allereerste uur zijn hierbij aanwezig. Daarna zal het landelijk bestuur van Scouting Nederland de prijs uitreiken aan  de Scoutinggroep uit regio NederVeluwe die de beste jubileumactiviteit organiseerde.

lees meer
07 feb 2010 (Algemeen)

Scouts2day

Scouting SCOUTS2DAY 197x300 Scouts2day

Vanuit alle hoeken in Nederland vertrekken op 15 mei Scouts in alle vroegte naar Utrecht om 100 jaar Scouting te vieren. Ruim 40.000 Scouts in alle leeftijdsgroepen, pakken de fiets of trein naar Utrecht, daar gaat het gebeuren. Scouts2day is een uniek evenement dat je maar een keer in je leven kunt meemaken. Utrecht zal voor één dag Scoutinghoofdstad van Nederland zijn. En Scouting Bennekom zal daarbij zijn.

Ook Scouting Bennekom zal op deze dag aanwezig zijn. Bijna de hele groep, behalve de Bevers, zal afreizen naar Utrecht. De kosten voor deze dag bedragen € 22,50 per persoon. Hiervoor krijg je naast een dagvullend programma ook het treinkaartje van en naar Utrecht.

Ga jij met ons mee? Omdat we vooraf moeten inschrijven willen we graag weten of je meegaat. Laat je leidinguiterlijk 13 maart weten of je meegaat.

Meer informatie over de Scouts2day is ook te vinden op http://scouts2day.scouting.nl

14 jan 2010 (Algemeen)

S[h]elter

Inmiddels hebben jullie de nieuwe S[h]elter ontvangen en we hopen dat jullie veel leesplezier hebben gehad.

We willen 4x per jaar een s[h]elter uitgeven met daarin de hoogtepunten, belangrijke dingen en natuurlijk ook wat fun. Wil je ook wat schrijven voor de s[h]elter meld je dan aan via shelter@scoutingbennekom.nl

04 jan 2010 (Algemeen)

Tijd voor Taart: Scouts bieden burgemeester taart aan

Scouting 100jaar St def Tijd voor Taart: Scouts bieden burgemeester taart aanOnder het motto “Wie jarig is, trakteert!” hebben de scoutinggroepen uit Gemeente Ede afgelopen zaterdag taarten aangeboden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ede.  Tijdens de nieuwjaarsreceptie sneed Burgemeester Cees van der Knaap samen met welp Bart van de Pieter Maritz groep de taart aan. Scouts deelden deze vervolgens uit aan de aanwezigen om zo het jubileumjaar van Scouting in te luiden. Zelfs de heidekoningin genoot zichtbaar van het overheerlijke stukje taart!
Zie ook het bericht in de Ede Stad

21 dec 2009 (Algemeen)

Foto’s van de kerstviering

Op 19 december hielden we met de hele groep de traditionele kerstviering, traditionele onderdelen als ‘Ik houd van kerstmis’ en het kerstbrood ontbraken natuurlijk niet. Een verrassing die de dag extra sfeer gaf was de sneeuw die het bos voor ons sprookjesachtig versierd had.
Dit heeft veel mooie plaatjes opgeleverd. Via deze weg willen we ze met jullie delen. Bekijk alle foto’s in het fotoalbum

30 nov 2009 (Algemeen)

Klimaatparel uitgereikt

cv profielAvdK 150x150 Klimaatparel uitgereiktZaterdag 28 november vond de prijsuitreiking van de klimaatparel wedstrijd van de provincie Gelderland plaats, om 15.30 verscheen gedeputeerde Annelies van der Kolk met een cheque onder haar arm.

lees meer
26 nov 2009 (Algemeen)

Scouting Bennekom wint klimaatparel

logobox Scouting Bennekom wint klimaatparelScouting Bennekom was een van de groepen die in het weekend van 20 november de grootste steun wist te genereren voor hun plannen voor een meer klimaatbestendige omgeving. Bij de voorronde bleef het merendeel van de ingediende 61 plannen overeind. Daarop volgde de internetstemronde door het publiek. Er ontstond een felle concurrentie tussen de verschillende plannen. Duizenden mensen stemden mee.

lees meer
15 sep 2009 (Algemeen)

Uitslag scouting loterij

Haal nu jouw Scoutingloterijloten tevoorschijn en kijk of jij één van de winnaars bent van de vele prijzen van de Nationale Scouting Loterij. Wat denk je van LCD schermen, toegangskaarten voor Walibi Flevo of wie weet rijd jij binnenkort weg in een gloednieuwe Volkswagen Fox ter waarde van € 10.750,=!!!

klik hier voor de uitslag

27 aug 2009 (Algemeen)

Geweldig resultaat C-1000 actie

winkel bennekom Geweldig resultaat C 1000 actieOp 20 juni is de uitslag van de C1000 clubactie bij Snetselaar bekend gemaakt. Scouting Bennekom blijkt de populairste vereniging van de klanten van Snetselaar te zijn. Met een totaal van maar liefst 26,5% van de beschikbare muntjes eindigden we op de eerste plaats. Een geweldig resultaat, we zijn er zelf nog van ondersteboven en ook wel een beetje trots!

In totaal is er voor ons € 1325 gespaard. Dit geld zullen we deels besteden aan de komende zomerkampen en deels aan de jubileumactiviteiten waar we volgend jaar druk mee zullen zijn.
Onze hartelijke dank voor iedereen die dit geweldige resultaat mogelijk heeft gemaakt!