Scouting Bennekom viert feest en wint prijs

SDC16964 1 Scouting Bennekom viert feest en wint prijsOp de 100ste dag van 2010, 10 april, organiseerde Scouting Bennekom onder de naam ‘ScoutItOut’ in het dorp in Bennekom een grote middagactiviteit voor haar leden en alle belangstellende Bennekommers. Scouting Bennekom vierde daarmee het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland en de 65e verjaardag van Scouting in Bennekom!  Het plein voor de oude kerk midden in het dorp was gevuld met leuke, spannende en inspannende activiteiten voor alle kinderen in Bennekom.

Burgemeester van der Knaap opende het activiteitenprogramma om 13.00 uur op geheel eigen wijze door bij de opening de rol van hopman te spelen. In zijn toespraak voor de leden wees hij op de speciale rol die scouting Bennekom in Bennekom speelt. Daarbij zette hij ook enkele leden van het eerste uur in het zonnetje. Vervolgens was het woord aan Jacqueline Vredenbregt die namens het landelijk bestuur van Scouting Nederland de prijs uit kwam reiken aan die Scoutinggroep uit regio Neder-Veluwe.die in 2010 de beste jubileumactiviteit organiseerde. Hiervoor waren scoutinggroepen uit Oosterbeek, Herveld-Andelst en Bennekom genomineerd. Tot hun grote blijdschap wonnen de Bennekomse scouts deze felbegeerde prijs. De diversiteit aan activiteiten, van de presentatie van het landelijke jubileumboek tot  een reünie voor oud-leden en de uitwerking van de plannen voor de provinciale klimaatparel, was doorslaggevend bij de toewijzing van de prijs. “Wat een begin van de middag, hij kan nu al niet meer stuk! Dankzij de vrijwillige inzet van onze leiding en anderen is het mogelijk deze geweldige activiteit te organiseren. Zonder hen was het niet mogelijk geweest. Ze hebben de prijs allemaal verdiend!” zei Gerard van Roekel, die voor de Bennekomse scouts diverse PR activiteiten verzorgt.
Tijdens deze activiteitenmiddag hebben kinderen en ouders uit het dorp kunnen zien hoe veelzijdig de activiteiten van Scouting zijn. Veel kinderen hebben genoten van de klimwand, het springkussen, het marshmallows maken, de etalage speurtocht door het dorp of de pannakooi. “Scouting biedt kinderen en jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s. Wij hebben geprobeerd dat allemaal in de activiteiten van vandaag terug te laten komen.”  aldus Karen Schellens, een van de organisatoren van de activiteit. “Maar na vandaag is ons feestjaar nog lang niet voorbij. In mei gaan we naar Utrecht om feest te vieren met alle andere scouts uit Nederland en in oktober organiseren wij bijvoorbeeld ook nog een reünie waar een tentoonstelling over 100 jaar scouting in Nederland te zien zal zijn.” vervolgt zij. “En tenslotte gaan we samen met Patisserie van Woerekom begin juni een bijzondere activiteit doen die uitstekend bij het feestthema past.” sluit zij af.
Met deze geslaagde activiteit is het voorjaar voor de Bennekomse scouts goed begonnen en kijken zij vol spanning uit naar wat dit feestjaar nog meer in petto heeft.