Informatie

speltakteken welpen1 150x150 InformatieDe Shanti-Horde bestaat uit meisjes van 7 t/m 11 jaar, die wekelijks een leuke en uitdagende activiteit ondernemen. Zij worden hierbij begeleid door een team van enthousiaste en goed opgeleide vrijwilligers, die elke week weer een activiteit organiseren.

Alle activiteiten spelen zich af in de Jungle, waar verschillende gebieden symbool staan voor verschillende activiteiten.

Er is onvoorstelbaar veel mogelijk bij de Shanti-Horde en we worden dan ook alleen beperkt door onze eigen fantasie. Knutselen, Toneel, Sport & Spel, Speurtochten, Kampvuur, Huttenbouwen, Klimmen, Springen, Ravotten, Zwemmen, alles is mogelijk. Het leidingteam zorgt er voor dat de activiteiten goed aansluiten bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen en uiteraard staat veiligheid voorop. Het thema Jungleboek staat centraal tijdens de activiteiten van de welpen. Elk gebied in de jungle brengt weer nieuwe avonturen met zich mee. Samen met Mowgli, Shanti, Bagheera, Hathi en alle andere dieren uit de jungle trekken de welpen er op uit.
Bij de Talaab poel staan activiteiten rondom Buitenleven centraal, in de Ghuha grotten expressie en bij de Nishaan plaats de Uitdagende Scoutingtechnieken. Andere activiteitengebieden waar de welpen mee in aanraking komen zijn: Identiteit, Internationaal, Samenleving, Sport & Spel en Veilig & Gezond.

Twee keer per jaar is er een weekendkamp, waarbij de welpen verblijven in ons eigen clubhuis. Een weekend lang beleven we dan spannende activiteiten in een bijzonder thema. Het hoogtepunt van het jaar is het Zomerkamp, waarbij we een week in het clubhuis van een andere scoutinggroep verblijven. Uitdagende activiteiten en een leuk thema maken dit altijd weer tot een onvergetelijke week.
Jungle plattegrond 300x213 Informatie
Wil je een keer een kijkje komen nemen? Neem dan even contact op met de leiding via shantihorde@scoutingbennekom.nl.