1993 Gees

uit: ‘t s(h)eltertje 1994, nr.1

Het Hunnenkamp 1993

Op een natte, koude 27 december vertrok een stel enthousiaste stamleden met hun natuurvriendelijke knuppels naar Drenthe. Na een hele lange reis met de trein, fiets, auto’s en aanhangwagen kwamen we op een zeer drassige camping aan. Op het hoogste, “minst” drassige punt stond onze riante hunnebedbungalow-tent warm, dankzij een aanwezig gaskachel, en droog, snel dankzij de vele aanwezige handen. Stamkamp kon beginnen!!
Na een reusachtige pan chili kwam Hendrik de Hun langs om ons te verwelkomen. Hij vertelde wat ons de komende dagen te wachten stond. Vooral veel! Om te beginnen een creatieve theateravond. Gelukkig had onze opperhun een warm w.c. hut-bungalowhuisje met douche geregeld. Daar maakten we dankbaar, ondanks de beperkte ruimte, gebruik van. Vooral de douche!
De volgende ochtend begon de ellende. We werden op onze fietsen gelokt en er zat niets anders op dan 65km goed door te trappen. Wat is Drenthe toch mooi in de sneeuw en met moerassen, oerossen, drassige hobbelige bospaden en Hunnebedden. Gelukkig waren er de nodige cafe’s onderweg waar wij warme chocolade melk, slagroom men appeltaart op konden warmen. Onderweg kwamen we steeds onze opperhun tegen, we begonnen langzaam aan hem te wennen.
‘s Avonds kwamen we moe maar warm gefietst, met zere kont, in ons Gees-hunnedorp weer aan. We hadden mazzel want hun Gijsbertsen was met zijn voorprehistorische vehicel met de pan met snert aangekomen. Erg lekker gemaakt door mevrouw Hun de Jong. Toch was het die avond weer gezellig.
De volgende dag had je twee kansen, of je was actief, of je ging genieten van een dagje subtropisch zwemparadijs. aangezien wij zeer actief waren zijn we toch gaan zwemmen en maakten we de nodige rondjes op de glijbaan. Op weg naar huis werden we getroffen door slagregens. Maar…. liever kletsnat van het zwemmen dan van een hike in de regen. toen iedereen weer in het hunnen-huisje bijeen was werden er door sommigen de lekkerste pannenkoeken gebakken. door anderen (Erik-jan) werden aangebrande klamme lappen gefabriceerd.
Na een laatste zeer gezellige avond brak de ochtend van vertrek aan. Opnieuw gingen er veel fietsenin de trein en op de aanhangwagen. Het stamkamp 1993 werd afgesloten door het traditionele feest in Hogan met Oud-en-nieuw.

Met dank aan Pleunie Nooy en pa en ma de Jong voor de goede zorgen en de gedane diensten!!!

Plien en Daan
Anasazi-stam, Scouting Bennekom