1998 Wiltz [lu]

uit: s(h)eltertje nr. 5, maart 1999
Anasazi winterkamp

De Anasazi gaat eingenlijk bijna nooit op zomerkamp, oets wat uit de lijst van zomerkampen elders in het S(h)eltertje ook valt op te maken. We willen wel, maar een zomerkamp is voor ons meestal moeilijk te plannen, onder andere omdat we leiders uit vele speltakken onder onze gelederen hebben. Stel nu dat alle speltakkebn van Scouting Bennekom gezamelijk op kamp zouden haan, dan zou een zomerkamp voor de stam natuurlijk gemakkelijker te regelen zijn…

Dat we niet op zomerkamp gaan wil niet zeggen dat we helemaal niet weggaan. De stam heeft namelijk de traditie om in de winter, van 26 december tot 30 december, op kamp te gaan. dit jaar was gelukkig geen uitzondering op de traditie. We zijn afgelopen winter naar Wiltz Luxemburg gegaan. In Wiltz zit een europees scouting centrum, wel ke veel kampeerterreinen en hutten bezit. Wij hadden voor ons kamp de hut Papa Klein gehuurd, wat direct onder het kasteel Wiltz ligt.
Velen van jullie zullen nu wel denken: EEN HUT?! Zijn die Anasazistammers dan te goed om in een tent te slapen? We hadden zelf ook onze bedenkingen, maar na vorige kampen in Duitsland bij -15 graden wilden we op zich ook wel eens een kamp waarbij we niet wakker zouden moeten liggen van de kou. De hut kwam ook ten goede bij ons thema ‘Mission Impossible’, waarvoor we de “high tech” apparatuur bij ons hadden, zodat we de missie met succes zouden kunnen afronden. Zo hadden we onder andere een mini laptop en een printer bij ons. We konden zo onze stampkrant op lokatie typen en uitprinten.
Maar wat stond er dan in deze kampkrant? De dingen die we gedaan hebben natuurlijk. We hebben onder meer veel gewandeld, we zijn naar Luxemburg Stad geweest, we hebben vee (gezelschaps-)spellen gespeeld. Kortom, we hebbenons wel vermaakt in Wiltz. Er zijn nog een paar wetenswaardigheden die wel de moeite waard zijn om te vertellen. Zo blijken de te lage hoofdsteunen in de Luxemburgse treinen vervelend in de schouderbladen te prikken. Ook kan je met de infra-rood poort van de mini laptop meerdere televisies in een etalage tegelijk uitzetten. Verder blijken er bierflessen te bestaan met een inhoud van zes liter. Op deze flessen zit zo’n 60 gulden statiegeld.
Terug in Nederland voelden we ons best wel moe, maar voldaan en dat is logisch. Wij moesten namelijk alles in slechts 4 dagen doen waar de verkenners bijvoorbeeld 11 dagen voor uittrekken!