Trailwalker groot succes: bijna een half miljoen voor beter onderwijs in Uganda

OxNo Stempel 2010 internet Trailwalker groot succes: bijna een half miljoen voor beter onderwijs in UgandaEen groep met onder andere leiding en stamleden heeft afgelopen weekend een post bemand tijdens de Oxfam Novib Trailwalker 2010. De Trailwalker is de grootste teamuitdaging van Nederland. In 30 uur tijd hebben op 5 en 6 juni meer dan 100 teams non stop 100 kilometer over de Veluwe gelopen start en finish waren op ons eigen Hoekelum. Voor een evenement als dit zijn natuurlijk veel vrijwilligers nodig. Scouting Neder-Veluwe heeft de bemensing van de checkpoints geleverd.  Scouting Bennekom verzorgde de checkpoints 1 (de eerste) en 9 (de laatste).

De opbrengst van Oxfam Novib Trailwalker 2010 (bijna € 500.000) gaat naar onderwijsprojecten, zoals in Uganda. We ondersteunen ‘bredere’ onderwijs-projecten, waarin niet alleen het naar school sturen van kinderen centraal staat, maar veelal verbetering van onderwijs, alsook het scheppen van voorwaarden voor onderwijs. Want onderwijs is essentieel om een zelfstandig bestaan zonder armoede te kunnen opbouwen.