Trailwalker is ook voor Scouting Bennekom een uitdaging

5872896872 e13d109d08 m Trailwalker is ook voor Scouting Bennekom een uitdaging

Honderd kilometer onafgebroken lopen voor het goede doel. Dat is het idee achter de Oxfam Novib Trailwalker die afgelopen weekend gehouden werd op de Veluwe. De deelnemende teams werden uitgedaagd om binnen dertig uur de afstand af te leggen. Dit doen zij met hulp van de scouts die vrijwillig langs de route staan om de tocht in goede banen te leiden, de deelnemers te ondersteunen en de wandeling tot een outdoor uitdaging te maken. Ook Bennekomse scouts waren van de partij, wat gezien de start en finish op Hoekelum niet meer dan logisch was.
Scouting is drie jaar geleden benaderd door Oxfam Novib om te helpen bij de organisatie van de Trailwalker. Mede dankzij de belangeloze inzet van Scouting Bennekom en vier andere scoutinggroepen uit de regio Neder-Veluwe waren de twee voorgaande edities ook een groot succes. Ook dit jaar hebben scouts weer hun medewerking verleend. Vrijwilligers van Scouting Bennekom hebben de bemanning verzorgd van de eerste en de laatste controle- en verzorgingspost die langs de route was ingericht. Zij waren hiermee bijna 30 uur in touw voor het goede doel.

Foto’s zijn te vinden op Flickr

Ook deze derde editie is weer uitstekend verlopen. De maatschappelijke betrokkenheid van de scouts en de speciale sfeer, ook gedurende de nachtelijke uren, maken dat de scouts al voor de derde keer hun medewerking hebben verleend aan de Oxfam Novib Trailwalker. Plien en Anne-Marie van Scouting Bennekom moedigden de lopers bij het laatste controlepunt aan met gejuich en tamboerijnen. Ze zijn er tot nu toe bij elke editie van Trailwalker bij geweest. “Het eerste jaar was het heel koud, vorig jaar was het heel warm en dit jaar is het heel nat geweest,” vertelt Plien. En volgend jaar? “Volgend jaar wordt helemaal toppie, dan kan het niet meer stuk.” Met tamboerijn in de aanslag houdt Plien het pad in de gaten; de lopers druppelen nog altijd binnen. Ze staat al 25 uur te juichen, maar toch houdt Plien de stemming erin: “De leuke reacties van de lopers houden ons op de been.”