Patrouilles

Wat zijn patrouilles?
Een Patrouille is een kleine groep van ongeveer zes leden die nauw met elkaar samenwerken.
Dit is het Patrouillesysteem, een van de grondbeginselen van scouting.
Bij de verkenners zijn de subgroepen van groot belang.

De verkenner
- leert in een groep samenwerken en daarvoor iets van zijn eigen belang inleveren.
- voelt zich meer thuis en belangrijk in een kleine groep.
- leert van zijn oudere groepsleden en geeft instructie aan de jongeren
- leert samen beslissingen te nemen.

De patrouilleleider
- leert leidinggeven en daarmee verantwoordelijkheid nemen voor anderen.
- zijn groepsleden enthousiast maken en een goede sfeer creëren en ook daarvoor weer iets van zijn eigen belang inleveren

Eén van de leden van een patrouille, in veel gevallen het oudste lid van de patrouille, is de Patrouille Leider (PL) Hij wordt geassisteerd door de Assistent Patrouille Leider (APL) De samenstelling van de patrouilles wisselt elk jaar.

Patrouille materiaal
Elke patrouille heeft zijn eigen patrouilletas met daarin alle benodigdheden om een tocht te maken. We gaan ervan uit dat elk lid van de patrouille zuinig met deze spullen omgaat en zich er verantwoordelijk voor voelt.
Als patrouille heeft men ook een patrouillekist die hen voorziet in allerhande keuken-, en kookspullen. Deze gebruiken ze vooral tijdens kookopkomsten en kampen.
Verder heeft elke patrouille zijn eigen hoekje in Kiva waar men hun spulletjes kwijt kan en waar ze werken aan opdrachten.

logo patrouilles 300x75 Patrouilles