Wederom geslaagde natuurwerkdag!

IMAG0016 300x162 Wederom geslaagde natuurwerkdag!Afgelopen zaterdag heeft Scouting Bennekom weer mee gedaan aan de Natuurwerkdag. Met meer dan 200 deelnemers zijn we rondom ons clubhuis tot achter in het bos aan de slag gegaan. Naast onze eigen scouts was er ook nog hulp van buitenaf. De  scouts van Scouting Graaf van Gelre uit Geldermalsen en de Rangers van het Wereld Natuur Fonds hielpen ons door samen de handen uit de mouwen steken.

Het voornaamste doel van deze dag was het weghalen van Bospest ofwel de Amerikaanse Vogelkers. De RSA heeft samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers, deels vanuit de bosgcommissie, deze taak op zich genomen. De jongsten (5-11 jaar) hebben deze dag spannende activiteit met de Rangers van het WNF gedaan. Om te zorgen dat we allemaal kunnen blijven genieten van het bos zijn onder andere de padvindsters  met de prikker en knijper zwerfvuil gaan ophalen (foto). Het bos ziet er weer veel beter uit! Ondanks wat regen toch een zeer geslaagde dag! Graag danken wij iedereen voor zijn bijdrage.