Welkom op Hongaars-Nederlandse middag van padvindsters

badege4 Welkom op Hongaars Nederlandse middag van padvindstersOp dinsdag 29 juni aanstaande houden de padvindsters van Scouting Bennekom een speciale bijeenkomst op hun clubhuis, waarvoor zij heel Bennekom bij deze uitnodigen. Ter ere van de komst van hun partnerscoutinggroep uit Hongarije zullen er tussen 16.30 uur en 18.30 uur diverse Nederlandse en Hongaarse activiteiten te doen op het clubhuis.

Na een geslaagde uitwisseling in 2009, met de naam: “Be Scout. Explore Europe.” Is het dit jaar tijd voor zogezegd ‘groeten terug..’. Met het thema ‘Wood and Water. We and our World’ gaan de padvindsters dit jaar twee weken activiteiten ondernemen met een meisjesscoutinggroep uit Pécs. De activiteiten zullen in het teken staan van bewustwording van omgeving en omgaan met natuur en milieu. Dit zullen we niet heel specifiek laten zien op 29 juni, wij willen jullie vooral een internationale beleving meegeven. Als je langs komt krijg je als aandenken wel een leuk ‘milieubewust’ presentje!

Dat deze uitwisseling niet zo maar een kamp is bewijst het feit dat de padvindsters begeleiding en subsidie ontvangen van het Youth in Action Programma, in Nederland onderdeel van het Nederlands Jeugd Instituut. Doelen van de uitwisseling zijn leren van andere culturen, leren communiceren in een andere taal, vriendschappen sluiten over de grens en eigen activiteiten opzetten en uitvoeren. De dinsdagmiddag is zo’n activiteit die door de scouts zelf is bedacht en opgezet.

De padvindsters kijken al erg uit naar volgende week. Veel oude vriendinnen van vorig jaar zullen zij weer zien, na lang msn en mailcontact. Enthousiasme alom! Zonder subsidie van Youth in Action was het niet mogelijk geweest om dit te organiseren. Veel van de Hongaarse kinderen zijn nog nooit hun eigen landsgrenzen overgestoken. Het wordt daarom voor hen ook een hele spannende ervaring.

De activiteiten volgende week dinsdag zullen soms typisch scouting zijn als een vuurtje stoken, maar soms juist heel Hollands.. wat denkt u van een potje boerengolf door het Bennekomse bos? En durft u het scherpe eten van de Hongaren te proeven uit hun traditionele kookpot? Ja? Kom dan zeker op dinsdag 29 juni langs aan de Selterskampweg in Bennekom.