Zonnige burendag!

jotihunt banner Zonnige burendag!

BurendagLogo20111 Zonnige burendag!

24 september vond de landelijke Burendag plaats, met als thema “Burendag; koppen bij elkaar”. Het doel van Burendag is je buren beter te leren kennen zodat je nog meer aan elkaar kunt hebben. We deden dit jaar voor de derde keer mee aan de Burendag. Er werden nieuwe vrienden gemaakt en bestaande contacten werden aangehaald, want als je elkaar nodig hebt is het samen willen werken de basis van het succes.
Dankzij de aanwezigheid van een warme koffie en thee, koele ranja, koekjes, vlaggetjes, ballonnen en natuurlijk verschillende buren en belangstellenden is de Burendag een geslaagde dag geworden.
In een heerlijk zonnetje bij de gebouwen van Scouting Bennekom op het zuidelijke gedeelte van Landgoed Hoekelum zitten verschillende buren gezellig te kletsen onder het genot van een lekker kopje koffie. “Beter een goede buur dan een verre vriend” aldus Wouter Graumans, secretaris van het groepsbestuur van Scouting Bennekom “Omdat er in het bos helaas nogal wat zwerfvuil achterblijft hebben we vandaag ook een paar prullenbakken geplaatst. Daarnaast hebben we verschillende struiken geplant om de buurt nog aantrekkelijker te maken.” aldus Graumans.
Een enthousiaste Wim Appelman vervolgt “We vinden het leuk om samen met anderen activiteiten op te pakken. Dat past binnen de kernwaarden van scouting: samenwerking, uitdaging en outdoor. Maatschappelijke betrokkenheid op lokaal en internationaal niveau speelt daarin een belangrijke rol. Daarom is het zo leuk  om met en voor het hele dorp activiteiten te organiseren. De volgende activiteit waarvoor we heel Bennekom uitnodigen is de Natuurwerkdag op 5 november. Dan gaan we aan de slag in het bos rondom ons clubhuis”.