Welkom op onze website!

Elke zaterdag heeft Scouting Bennekom voor alle jongens en meisjes vanaf 5 jaar een actief en uitdagend programma. Dat kan een speurtocht zijn, creatief, een kampvuur, een playbackshow en zo kunnen we nog veel meer bedenken.

Lijkt het jou leuk om samen met andere jongens en meisjes van jouw leeftijd veel lol te hebben en avontuur te beleven?!

Kom dan een keer kijken en meld je aan bij de betreffende speltak!

Plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting verkennen kinderen en jongeren de wereld om zich heen. Ze verleggen steeds hun grenzen. Eerst nog speels, later avontuurlijker en met meer uitdaging. Spelenderwijs leren ze hun eigen verantwoordelijkheid kennen. Ze worden zelfstandig en nemen hun eigen beslissingen. Zo helpt Scouting kinderen bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid.

Een aantal thema’s staat centraal in de ontdekkingsreis van Scouting:

  • Een scout ontwikkelt z’n eigen talenten. Er is ruimte voor de persoonlijke interesses van ieder kind. Ook bewegen maakt daar deel van uit. Daarom is Scouting zo veelzijdig.

  • Een scout verliest de ander nooit uit het oog. Samenspel en samenwerking. Niet voor niets beloven ze elkaar “jullie kunnen op me rekenen”.

  • Scouts staan open voor hun omgeving. Scouting respecteert alle culturen in de wereld en wil ervan leren. Minstens zo belangrijk is de natuur. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.

Onze groep bestaat uit ongeveer 150 jeugdleden en 60 kaderleden.