2018-2019

Zomerkamp 2019 Epe-Heerde

Op 20 juli was het dan eindelijk weer zo ver, we gingen op zomerkamp met als thema Super Mario! ‘s Ochtends verzamelden alle Super Mario helden zich op het station (Toad, Koopa-Troopa, Wario, Birdo & Diddy Kong), waarna we met de trein vertrokken richting Amersfoort.

Hier moesten we overstappen op de trein naar Het Harde, waarna we nog een kleine fietstocht moesten maken naar het gebouw. Hier hebben we met z’n allen het clubhuis en het terrein verkent en nog wat spelletjes gespeeld! Door de grote hoeveelheid regen die tijdens het avondeten gevallen was, konden we niet meer weg bij het clubhuis het hele pad hier naar toe stond onder water (de watersnoodramp was er niets bij). Gelukkig was dit de enige regen van de hele week!

Op zondag gingen we op zoek naar Peach, die werd ergens gevangen gehouden maar niemand wist precies waar. Tijdens de hike vonden we gouden munten op de hei, dit doet ons vermoeden dat Peach een spoor heeft achtergelaten toen ze ontvoerd werd. Na een lange wandeltocht en vele munten verder, was er helaas nog steeds geen spoor van Peach. Eenmaal terug op het kampterrein besloten we om raceauto’s te gaan maken die misschien later nog van pas konden komen!

Aangezien we Peach gister niet gevonden hebben, besloten we vandaag om gezamenlijk naar Peach Beach te gaan, oftewel het Heerderstrand. Hier werden zandkastelen gebouwd, verfrissende duiken genomen, maar bovenal heel veel plezier gemaakt. Nadat iedereen voldoende af was gekoeld gingen we terug naar het kampterrein, waar na het diner een gezellig spelletjesavond volgde!

Op dinsdag zijn we na het ontbijt richting de stad gegaan, om precies te zijn het centrum van Epe. Nadat we Mario Party hadden gespeeld in het centrum, mochten de kinderen heerlijk rondlopen en spulletjes kopen van hun zakgeld. Uiteraard moesten ze goed opletten of ze Peach niet toevallig tegenkwamen in de stad! ‘s Avonds hebben we de raceauto’s gebruikt en ging de strijd los, wie had nou de snelste auto gemaakt?!

Na alle drukke dagen en dagjes weg bleven we op woensdagochtend even lekker een ochtendje op het kampterrein. We gingen verder met onze kamptotem en deden wat spelletjes. ‘s Middags na de lunch gingen we nog even verkoeling zoeken bij het zwemmeer verderop waar we peach misschien wel weer tegen zouden komen. Want wie wil er nou niet met dit prachtige weer op het strand liggen?

Na een dagje uitrusten stond er op de donderdag een uitje op het programma. We gingen naar gezinspark ‘t Smallert in Emst. We begonnen daar met een workshop kaarsen maken. Iedere welp mocht de vorm van haar kaars uitkiezen waarna we geduldig ons lontje iedere minuut in het badje moesten dompelen. Nadat de kaarsen dikker waren geworden en in de juiste vorm gedraaid waren, mochten we kleuren uitkiezen die we aan de kaars wilde geven.

Er waren wel 33 opties, dat was voor sommigen dus een moeilijke keuze! Na het maken van de kaarsen hebben we hier veel geleerd over hoe forellen gekweekt worden. Wisten jullie dat deze forellen melk produceren? Vraag het de welpen die weten er alles van! Nadat we informatie hadden gekregen over de forellen, gingen we bij de vijvers kijken. Hier mochten we er ook 1 proberen te vangen met onze blote handen. Onze stoere welpen gingen de uitdaging aan, maar helaas waren de forellen nogal glad en gleden deze elke keer uit je handen… Na alle serieuze bezigheden mochten we vrij spelen op het park, er was een leuke bootjes glijbaan, die echt heel hard ging. Sommige welpen kregen spontaan hoogtevrees toen ze bovenaan de glijbaan stonden. Nadat we waren afgekoeld gingen we ons opmaken voor de fietstocht terug naar het kampterrein, maar pfoe wat was het warm buiten! Na het avondeten hebben we de avond afgesloten met een leuke gezellige familiefilm!

Helaas komt er ook altijd weer een einde aan het zomerkamp. Het is vandaag alweer vrijdag, de dag waarop alle welpen weer naar huis gaan.. Maar voordat iedereen naar huis gaat moeten we natuurlijk alle spullen opruimen. Als we dat ook nu eens snel doen, dan is er nog tijd over om wat leuks te doen! Iedereen raapte snel al zijn spullen bij elkaar en stopte deze in de koffer. Doordat het opnieuw een erg warme dag was, besloten we om nog even met de kinderen te gaan zwemmen bij Peach Beach, misschien zouden we Peach deze keer wel vinden? Nadat we lekker in het meertje geplonst hebben ruimden we onze handdoeken weer op om terug te gaan naar het kampterrein. Wonder boven wonder kwamen we bij het opruimen Peach tegen! Na het eten van een lekkere banaan gingen we op de fiets terug naar het kampterrein (die banaan moet je natuurlijk niet onderweg opeten... Het is gevaarlijk als de bananenschil op het fietspad terecht komt!). Bij aankomst stonden alles ouders te wachten, de kinderen hadden dan ook eigenlijk geen geduld om nog heel even te wachten tot iedereen haar fiets geparkeerd had. Nadat iedereen de fiets geparkeerd had renden alle kinderen tegelijk naar papa en mama!

13 &14 april 2019 - Weekendkamp - Middeleeuwen

Dit weekend was het dan weer zo ver, het tweede weekendkamp van de Shanti-Horde stond op het programma. Voor dit weekendkamp gingen we terug in de tijd naar de middeleeuwen. We reisden af naar het dorpje Camelot.Het dorpje Camelot is al meer dan 1000 jaar oud! Verschillende omliggende dorpen zijn de laatste tijd geplunderd door de Noormannen. Koning Arthur heeft ons tot nu toe kunnen beschermen tegen deze vervelende Noormannen. Helaas heeft koning Arthur aangegeven dat hij ons dorp zal gaan verlaten...

De bewoners van het dorp Camelot zijn bang dat zij het volgende dorp zullen zijn die geplunderd gaat worden. Camelot moet nu dan ook op zoek naar een nieuwe familie die het dorp kan gaan leiden en de inwoners van het dorp kunnen beschermen tegen de Noormannen. Daarom heeft Ridder Roderick ons uitgenodigd om deel te nemen aan het riddertoernooi. Hierbij gaan we op zoek naar de dapperste familie die het dorp Camelot zullen gaan leiden. Iedere familie (nest) moet gedurende het kamp zoveel mogelijk ridderpunten verzamelen. De familie die aan het einde van het kamp de meeste ridderpunten heeft wordt de leider van het dorp Camelot. Gedurende het kamp namen we deel aan het riddertoernooi met de volgende onderdelen: ringsteken, paardenparcours, boogschieten, blikgooien en puzzelen! Vervolgens genoten we van een middeleeuwse maaltijd met een gepofte aardappel uit het vuur! Na het eten genoten we van een kampvuur waarbij we ook deelnamen aan een ridderquiz. De volgende dag bouwden we kastelen en speelden we vlaggenroof op de hei!

2 maart 2019 - Opkomst met de padvindsters (PV)

Vandaag stond er weer een leuke opkomst op het programma, we zouden namelijk opkomst hebben samen met de padvindsters! Daar stonden we dan met een groep die bijna 2x zo groot was als normaal rondom de vlaggenmast van de PV. De vlag van de PV werd gehesen en wij zongen ons liedje waarna de opkomst kon beginnen. We begonnen actief met een potje Hollandse leeuwen. Toen iedereen een leeuw was geworden was het tijd om vuur te maken, want we zouden 3 in de pan gaan maken. Er werden gemixte groepjes gemaakt met padvindsters en welpen waarna we konden beginnen. Eerst moesten er gaten gegraven worden, hout gesprokkeld worden en vuur gemaakt. Daarna kon het beslag gemaakt worden en konden we de kleine pannenkoekjes maken. Dat ging er goed in en het was al gauw 4 uur. Dat betekend dat de opkomst van de welpen er alweer op zat. De PV ging nog even door en mocht tot slot alle troep opruimen. Dank jullie wel padvindsters! ;)

8 dec 2018 - Amerika opkomst

Aankomende zomer kan onze leiding Raksha helaas niet met ons op kamp, dit vinden wij natuurlijk heel jammer. De reden waarom Raksha niet mee gaat op zomerkamp, is omdat zij naar de Wereld Jamboree in Amerika gaat! Daarom ging de opkomst vandaag over Amerika. Bij het openen begonnen we met hijsen van de Amerikaanse vlag in de vlaggenmast van de padvindsters, waarna we luisterden naar het Amerikaanse volkslied. Na het openen speelden we een potje matbal (vorm van Rugby)! De strijd ging er hard aan toe en de bal vloog ons om de oren. Vervolgens gingen we in nesten diverse posten af. Bij de posten werden de volgende activiteiten gedaan: popcorn maken, linedancen, limopong, Amerikaanse vlag knutselen en minute to win it spelletjes! De tijd vloog en voor we het wisten was de opkomst alweer voorbij..

13 oktober 2018 - Weekendkamp bejaarden

Op 12 oktober 2018 stond het eerste weekendkamp van het seizoen weer op ons te wachten! Hoewel de welpen dachten dat het thema van het kamp tijdmachine was, had de leiding bedacht dat ze een keer bejaarden kamp wilden houden. En zo gebeurde het. We stapten na lang twijfelen met z’n alle in onze tijdmachine. Zou dit wel goed gaan? En is het veilig om met de tijdmachine te reizen? De bouwers waren er van overtuigd dat het allemaal goed zou gaan. Dus daar gingen we met z’n alle in de tijdmachine, we gaan terug in de tijd!

Maar we gingen helemaal niet terug in de tijd, we gingen juist vooruit in de tijd. We gingen naar de toekomst! En dat betekende dat we allemaal oude omaatjes geworden waren. Het tempo ging gelijk op een lager pitje want zo fit en jong waren we niet meer. We begonnen met het spelen van een rollator estafette. Hier waren we natuurlijk erg moe van geworden dus was het nog even tijd om rustig bij te kletsen onder het genot van een kopje thee waarna het tijd was om onze pyjama aan te gaan doen en onze kunstgebitjes te gaan wassen. Toen we uiteindelijk op bed lagen gingen we nog een aflevering kijken van de fabeltjes krant, net zoals we dat vroeger deden.

De volgende ochtend moesten we vroeg opstaan, we moesten tenslotte op tijd voor de buis zitten voor nederland in beweging. Een beetje ochtendgymnastiek doet een mens goed! Na de ochtendgymnastiek was het tijd om alle spullen op te ruimen waarna we met z’n alle konden ontbijten. Toen het ontbijt op was en de afwas was gedaan was het tijd voor wat oudhollandse spelletjes en de bingo!

Snel lunchen en het volgende programma stond op ons te wachten. ‘s Middags gingen we weer wat rustiger aan doen en kon iedereen zelf kiezen wat ze wilden doen. We konden puzzels maken, vingerhaken, kleuren, theezakjes vouwen of gezellig bordspelletjes spelen. Al snel was de middag voorbij. Hoewel we nog steeds bejaard waren en we toch wel graag naar huis wilden besloten we maar om terug te gaan naar het jaar 2018. Dan zouden we allemaal weer welp worden en konden we fijn met papa en mama mee naar huis.