2015-2016

Dit jaar bestaat het Zoeka Vendel uit 19 padvindsters. Het leidingteam bestaat uit Anne, Daphne, Juliette, Koen en Marjolein.

Overvliegen

Vandaag zijn Anniek, Madelon, Ilse en Marit overgevlogen naar de RSA. Louise, Maaike, Anneloes, Katinka en Noa kwamen naar ons overgevlogen! Hier zijn de foto’s!

JOTI/JOTA

Vandaag hebben we van alles gedaan met communicatie. De foto’s van deze opkomst zijn hier te vinden.

‘Zweverige’ opkomst

Geschreven door: Daphne en Ashley (jullie coole reporters)

Afgelopen zaterdag 28 november hadden we geen “normale” opkomst. We hadden namelijk een zweverige opkomst. Dat hield in dat we de toekomst gingen voorspellen.

Voordat we dat gingen doen moesten we natuurlijk wel even rustig worden, daarom gingen we een raar spel spelen. Je had een touw en dat werd aan elkaar geknoopt, toen werd je verdeeld en moest je ergens gaan staan. Vervolgens moest je de dichts bijzijnde boom proberen te betasten, maar aangezien ieder groepje een andere boom moest betasten moest je vet hard aan het touw rukken. Dat hebben we 2 keer gedaan, vervolgens waren we nog niet rustig genoeg en gingen we een tik spel spelen. Daarbij gingen meerdere mensen op hun bek maar waren er gelukkig geen heftige gewonden.

Toen waren we rustig genoeg en gingen we terug naar binnen. Daar moest je je als het goed is meegenomen kussen pakken en je doek. De doek moest je om je hoofd binden. Toen zei Anne leiding “we zijn nu geen piraten maar..” en toen schreeuwde Ashley “waarzeggers” en dat klopte we gingen waarzeggen.

Voordat we dat optimaal konden doen moesten we een “zen” oefening doen. Het was de bedoeling dat je op iemand zijn buik ging liggen en dat iemand anders op jou buik ging liggen, maar aangezien dat heel erg lastig is voor sommige mensen (die niet weten wat een buik is) duurde dat ook een eeuwigheid. Maar toen we eenmaal lekker op elkaars buik lagen moesten we onze ogen sluiten en begon Anne leiding een leuk verhaal te vertellen. Over dat je op een strand was met allemaal dingen, maar uiteindelijk kwam het erop neer dat het een heel grappig verhaal was en je alles even moest loslaten en vergeten. Daphne pv en Ashley moesten de hele tijd lachen dus besloot Marjoo een vet koude vinger op hun bakkes te drukken waardoor zij vervolgens kwijl aan haar vinger kreeg, want van liggend lachen krijg je automatisch overtollig kwijl.

Na de zen oefening gingen we weer opstaan (waar niet iedereen even gelukkig mee was(we lagen wel lekker)). Iedereen was toen opeens heel erg rustig, het was een zeer prettige sessie. Vervolgens kregen we de uitleg van wat we gingen doen, het eerste onderdeel handlezen. Je moest een tweetal vormen ( en er was een drietal) en je kreeg vervolgens een blad met de uitleg over hoe je een hand moet lezen. Nee je hoefde er geen verhaal op te schrijven en vervolgens te lezen, maar je ging kijken naar de lijnen in je hand. Anne leiding kwam tot de schokkende conclusie dat zij veel te huiselijk is en dat ze meer het avontuur moet gaan opzoeken.

Omdat handen bestuderen niet genoeg was om je toekomst te bepalen, gingen we onze kaarten erbij pakken. We gingen kaartlezen, niet zulke kaarten als we normaal gebruiken bij scouting,nee, deze keer waren het speelkaarten. Vervolgens kreeg je een hele trilogie aan instructies. Nadat je die grondig had bestudeerd (wat ook weer een eeuwigheid duurde) kon je beginnen met kaarten leggen. Veel mensen kwamen iets schokkends te weten. Het was heel erg intens allemaal.

Omdat we ondertussen weer te druk waren geworden werd het hoog tijd om weer naar buiten te gaan en een spel te doen terwijl twee mensen van het corvee warm water gingen opzetten. Het spel dat we gingen spelen ging over een draak die honger had, en elke keer als die honger had ging hij zijn staart opeten. Je moest een rij van mensen maken en de voorste moest de achterste proberen te tikken, maar je mocht elkaar niet loslaten dus het was pittig lastig ( de uitleg is al pittig lastig te begrijpen whooops).

Daarna gingen we een ander spel doen, het principe was hetzelfde alleen werden er andere “rollen” toegekend. Namelijk een moeder kip en haar kuikens, ook was er een havik die steeds de laatste chick wilde opvreten. Je moest met z’n alle dus de laatste persoon proberen te verdedigen zodat zij niet werd opgegeten. Wat wel pittig jammer was, dat de moeder kip niet de havik tegen mocht houden omdat dat in de “echte” wereld ook niet gebeurd, nou en bij ons gaat het soms gewoon een beetje anders dan in het echt.

Omdat het zeer emotionele en intense spel niet genoeg was besloot Anne leiding dat wij ook nog is een paar potjes “Hollandse leeuwen” gingen doen. Anne ging in het midden staan omdat dat avontuurlijk was, omdat zij volgens haar hand huiselijk is, eigenlijk was het deels ook om de boomstam die midden in het veld stond te beschermen tegen de agressieve pv. Ze is helaas niet omver gebeukt ( wij bedoelen natuurlijk gelukkig is zij niet omver gebeukt, want een gewonde leiding willen wij natuurlijk niet) Tijdens de potjes Hollandse leeuwen begonnen de pv Ashley heel erg te plagen, en daarom vond Ashley het nodig om Daphne pv met alle geweld op de grond te pleuren om daar samen in lachen uit te barsten. Anne leiding wilde natuurlijk weten waarom Daphne op de grond werd gedeponeerd dus probeerde zij dat te vertellen, maar aangezien Anne een heel klein beetje doof is duurde het een eeuwigheid voordat zij eindelijk alles had verstaan en het snapte.

Na een paar potjes agressie werden we eindelijk bevrijd en mochten we weer naar binnen. Daar mochten wij onze thee zakjes pakken, die je vervolgens open moest knippen om de thee blaadjes in je hete water te strooien. Emma had een thee met peper korrels en een paar pv vond het nodig die op te eten (het was pittig lekker, snap je haha doei). Je mocht de thee drinken en uiteindelijk bleef er een laag theeblaadjes achter en een beetje water. Er werden een paar blaadjes (geen theeblaadjes ) uitgedeeld met daarop symbolen die je in je theeblaadjes kon vinden. Er stond zelfs bij wanneer het ongeveer zou gebeuren. Tijdens dit theeblaadjes lezen kwam Marjoo te weten dat zij nu een foute vriend heeft en over 3 maanden een goede, Anne leiding zag niks maar hoopte vooral dat ze veel geld zou krijgen het hele jaar door. Er waren ook veel mensen die bescherming zouden krijgen.

Omdat de theeblaadjes niet zo’n succes waren (vooral omdat het alleen maar vieze drab was) gingen we pendels maken. Een pendel is simpelweg een touwtje met een unit eraan (dus was jij niet bij deze opkomst en wil je toch zweverig doen kan je het zelf maken hoe awesome?) Daarna kon je aan je pendel allemaal super coole vragen stellen (wel vragen waar je ja of nee op moet kunnen antwoorden), draaide hij met de klok mee was het antwoord ja, draaide hij tegen de klok in was het nee. Alleen werkte het pendelen niet optimaal, omdat er door meerdere mensen dezelfde vragen werden gesteld over dezelfde persoon en er elke keer tegenstrijdige antwoorden uitkwamen. Dus eigenlijk zijn wij nu heel erg teleurgesteld, omdat de pendels geen antwoord hebben gegeven op onze cruciale levensvragen, en we dus nog steeds niet weten wat we met ons leven aan moeten.

Helaas was het toen tijd om te om deze zweverige opkomst af te sluiten. Het was een super awesome en chille middag, anders dan de “normale” opkomsten maar zeker niet verkeerd. We hadden bovendien ook goede muziek. Al met al een zeer geslaagde opkomst dus!

Foto’s vind je hier!

Sinterklaasopkomst

Pepernoten in je mond proppen, lekker spelletjes spelen en natuurlijk cadeautjes aan elkaar geven, zo zag onze Sinterklaasopkomst er dit jaar uit. En als klap op de vuurpijl kwam Sinterklaas ook nog even bij ons langs!

Foto’s vind je hier!

Beauty- / Valentijnsopkomst

We doen niet alleen stoere dingen op Scouting. Soms is het ook tijd voor een echte meisjesopkomst. En dan gaan we maskers maken, cocktails drinken, nagels lakken enzovoort!

Foto’s van de opkomst van 13 februari vind je hier!

ORW 2016

De onderlinge rondewedstrijden zijn voorbij en gewonnen door de Zoeloes!

Foto’s van alle onderdelen vind je hier.

Paasopkomst

Wat knutsel je met Pasen? Kuikens natuurlijk! Maar alleen kuikens knutselen is zo saai, dus hebben we maar hele boerderijen gemaakt.

Hier vind je wat foto’s van de paasopkomst.

Kaderweekend 2016

Kaderweekend 2016. De boom in, snap je?

Klik hier voor de foto’s.

Het begon allemaal zaterdag 2 april in de vroege ochtend op het clubhuis. Toen iedereen aanwezig was kregen we onze eerste opdracht: binnen 5 minuten de tent opruimen. Na veel bloed, zweet, tranen en teamwork zat de tent weer goed in de zak. Toen kwam Marjoo aanlopen met haar telefoon om kort te Skypen met Juliette. Na het Skypegesprek moesten we allemaal onze telefoon aan Anne geven. Zij zou een random telefoon eruit pakken en die kregen we mee. De uitverkoren telefoon, die Anne had gepakt, was de telefoon van Anne. Ondertussen liep, tot onze verrassing, Juul 3 seconden later het lokaal binnen.

Daarna gingen we verder met de volgende opdracht en moesten enveloppen zoeken. In die enveloppen zaten belangrijke dingen voor dit kamp. Hoe meer enveloppen we hadden hoe beter. Uiteindelijk hebben we in drie minuten heel wat enveloppen kunnen vinden. We kregen de uitleg dat we een envelop mochten openen als dat gezegd werd of als we een smsje/telefoontje kregen. We gingen naar onze fietsen en daar was het wachten op het eerste smsje. De eerste envelop bevatte de route naar de eerste post. De route ging niet helemaal vlekkeloos maar we kwamen op tijd aan bij de eerste post. Daar stond de leiding ons op te wachten. Wij moesten een mok gaan ophalen aan de andere kant van de snelweg en we moesten inschatten hoelang we daar mee bezig zouden zijn. We moesten het tunneltje onder de snelweg door gebruiken. Wij dachten slim te zijn en een lange tijd te zeggen namelijk 10 minuten. Het tijd bij houden ging al meteen fout. Toen wij vroegen hoelang we nog hadden vertelde Anne dat zij dit niet wist, omdat ze vergeten was op haar horloge te kijken toen we weg gingen. Eenmaal terug kregen we te horen dat we 1 minuut en 55 seconden te vroeg waren, dat betekende wel heel erg veel minpunten.

Toen mochten we weer een envelop open maken. Dit was weer een route maar dan naar Daphne en Koen, en onze lunchplek. De route duurde wat langer dan de vorige. Dit kwam mede doordat wij eerst verkeerd waren gereden. Onderweg kwamen we een paar koeien tegen en bij de route stond dat als wij een foto met een schaap of koe zouden maken we 5 minuten extra tijd kregen. Na een heftige fotoshoot met de koeien was het tijd om verder te fietsen. Na een aardig lange tijd werden we gebeld door Daphne. We moesten wat meer gas geven en op de volgende post gaan lunchen. Op de post aangekomen werd er geluncht, en toen iedereen klaar was met lunchen moesten we een quiz doen. Voor elke vraag die we goed hadden beantwoord kregen we 5 minuten bonustijd. Voor elke vraag kreeg je 2 minuten om het antwoord te bedenken. Sommige vragen wisten we gelijk zoals “welke appel is in Elst ontstaan?”. Dat is de Elstar natuurlijk! Andere vragen waren wat lastiger zoals “hoeveel monumenten heeft Elst”, of “hoe heet de scoutinggroep uit deze buurt?”.

Na de quiz mochten we de volgende envelop open maken. We gingen verder met de route en in de envelop stond dat we uiteindelijk bij Lotte moesten aanbellen en daar een mysterieus pakketje moesten afgeven om de volgende route te krijgen. We leverden het pakketje af en kregen te horen dat we de volgende opdracht past kregen als wij een dansje gingen doen. Omdat we niet alleen goed zijn in dansen moesten we er ook bij zingen. Daarmee kregen we daar de volgende route. Er stond in dat we naar de grote markt in de stad moesten. Voordat we verder gingen met opdrachten kwamen er 2 mensen aangelopen, er werd gevraagd of ze ons mochten filmen. We moesten lief lachen en zwaaien naar de camera. Daarna kregen we te horen dat wij opdrachten gingen doen voor geld dat we konden besteden aan het avondeten. De eerste opdracht was “maak een levende piramide met een omstander”. Daarmee hadden we wel 2 euro verdiend! De volgende opdracht was nog uitdagender: we moesten met verschillende mensen en hun jassen de regenboog maken. Helaas was dit niet helemaal binnen de tijd maar gelukkig kregen we hier wel nog 1 euro voor. Toen was het tijd voor de laatste opdracht: maak een koprol in de Hema. Wel moesten we een rustig plekje opzoeken want Daphne was bang dat we de Hema uitgestuurd zouden worden. We kregen wel 50 cent voor deze opdracht omdat hij niet “gênant” genoeg was. Uiteindelijk hadden we een tof eindbedrag van €3,50 verdiend. Toen gingen we de markt op om lucifers voor eten te ruilen. De eindstand: meer dan 4 kilo spruiten, een stuk kaas, aardbeien, noten, nog meer spruiten en een croissant. Dit hadden we allemaal gekregen zonder maar een lucifer of te gebruiken of geld. Daarna konden we verder met fietsen!

Van de weg van Lotte naar de markt hadden we nog een envelop die hadden we eigenlijk open moeten maken op een speciaal punt maar dat hadden we niet gedaan. Gelukkig kon dat op deze route nog. In de envelop zat 10 euro en nog een brief met “na al het harde werk hebben jullie wel een ijsje verdiend! deze 10 euro mogen jullie alleen bij ijssalon Vincenzo besteden” We besloten na lang gepraat 2 bakken met 4 smaken te nemen. De volgende route ging niet zo soepel. Uiteindelijk kwamen we bij het NEC stadion. Daar moesten we uiteraard weer een envelop zoeken. We reden natuurlijk weer eventjes verkeerd. We kwamen gelukkig wel een Jumbo tegen waar Daphne, Ashley en Suzan even in gingen om eten te halen. Zo kochten we 2 blikjes knakworsten, een zak rijst, en een pot APPELMOES.

Uiteindelijk kwamen we aan op het kampterrein. Marieke was er intussen ook en de leiding had vuur gemaakt. We kregen te horen dat we een object moesten pionieren om op te slapen. Het object moest in de hoogte en we mochten niet grondboren. Na ongeveer een uur zouden we met onze voeten van de grond moeten en verder bouwen in de bomen.

Ondertussen moesten we beginnen met koken dus gingen Marieke en Ashley spruitjes klaarmaken waarna we konden eten. Eerst even happen en het eetfestijn kon beginnen. Knakworsten met appelmoes is overigens een zeer rare combinatie. Na het eten gingen Daphne, Suzan, Lisa en Anne verder met het slaap object bouwen en Marieke en Ashley gingen afwas water halen. Toen iedereen klaar was gingen we gezellig bij het vuur zitten. We gingen spekjes roosteren. Alles ging goed totdat Koen een koekje nodig had en niemand een koekje gaf en het enige wat je hoorde was “KOEKJE KOEKJE KOEKJE IEMAND KOEKJE NU”. Na een tijdje gingen we naar het slaap object waar we onze matjes gingen klaarleggen. Voor we het wisten lag iedereen lekker te tukken.

~de volgende ochtend~

Eenmaal wakker gingen Daphne en Ashley naar de wc en ondertussen begon Suzan al haar spullen al op te ruimen. Ondertussen werd de leiding ook wakker. Alle padvindsters gingen omkleden en opruimen, en ondertussen werd de chocola opengemaakt en opgesmikkeld. Toen we allemaal klaar waren gingen we ons klaar maken voor het ontbijt. Daarna gingen we alle spullen weer op de fiets binden en toen kon het afbreken beginnen. Dit ging door wat hulp van onze lieftallige leiding best wel snel. We pakten onze fietsen en gingen naar het toilet gebouw, allemaal snel plassen, flesjes water vullen en we konden gaan. Waarheen geen idee, volg Daphne en Koen. De hint was “ het staat op jullie lijstje”. Het waren wel 1010 dingen dus niemand had een idee waar we heen gingen en wat we gingen doen.

Het fietsen ging verrassend genoeg best goed. In korte tijd waren we weer in het centrum van Nijmegen. Na 1 minuut lopen van de fietsenstalling kwamen we aan bij een fietsen/steppen verhuur. Iedereen kreeg en step en we gingen door Nijmegen steppen!! We gingen naar een parkje waar ze veel redelijk steile heuvels hadden. Die gingen we op en af. Na een tijdje gingen we verder het centrum van Nijmegen onveilig maken, veel heuvels af en veel mensen ontwijkend. Mensen gingen alleen niet echt uit de weg als je belde dus de kans dat je mensen aanreed was nogal groot. Toen gingen we door naar het parkje. Daar gingen we nog een aantal keer de heuvels af en toen chillen in het gras. De zon scheen lekker en we maakte nog wat foto’s. Een paar pv gingen na een tijdje weer een paar rondjes steppen. Marjoo en Suus hadden een toffe route ontdekt en die was super gaaf. Na een tijdje was het toch echt tijd om weer terug te gaan. Toen we terug waren bij de fietsen/steppen verhuur leverden we onze steppen weer in en liepen we allemaal terug naar het parkeerterrein.

Na de lunch was het tijd om terug te gaan fietsen naar Bennekom. We waren iets omgefietst maar kwamen allemaal heelhuids en bekaf terug op het scouting terrein en toen we aankwamen kregen we perenijsjes. Er waren nog wat zeiltjes die opgeruimd moesten worden dus hielpen we daar nog even mee. Daarna kregen we onze telefoons terug en was het tijd om naar huis te gaan op onze fietsen. Het was een vermoeiend maar gaaf weekend!

Hakken, zagen en op pad met Wim

Op zaterdag 30 april hebben we een rondleiding door het Bennekomse bos gehad van Wim. Nu zou je denken dat we inmiddels geen rondleiding door dit bos meer nodig hebben, maar er valt nog genoeg te leren. We hebben geleerd hoe bepaalde vogels leren, welke planten en bomen er niet in het bos in Bennekom horen en waar je handige planten vindt om te eten of te gebruiken voor vuur. We hebben een vleermuis in ons clubhuis gezien en zelfs het nest van een buizerd gespot!

Na de rondleiding gingen we weer eens even goed oefenen met hakken en zagen. De gehakte en gezaagde houtjes kwamen vervolgens goed van pas bij het doorbranden van een touwtje.

We hadden het zo druk dat we vergeten zijn veel foto’s te nemen, maar hier toch nog een paar fotootjes!

Gewoon een opkomst

Soms maken we tijdens een normale opkomst ook wat leuke foto’s en filmpjes. De beelden van 11 juni willen we jullie niet ontnemen! Check ze hier!

Chinfaces

Zaterdag 28 juni hebben we chinfaces gemaakt. Dat zijn gezichten op je kin. Met deze gezichten hebben we filmpjes gemaakt. Zie hier het resultaat!

Kaderopkomst

De laatste opkomst van dit jaar werden we uitgenodigd voor het ‘kinderfeestje’ van het kader. We hebben allerlei leuke spelletjes gedaan en cake versierd. Foto’s van deze opkomst vind je hier!