Welpen uniform

Beste Welp en ouders/ verzorgers,

Bij Scouting Bennekom is het verplicht dat de leden en de leiding tijdens de opkomsten in een correct en compleet uniform aanwezig zijn. Tenslotte wordt bij elke sportclub geëist dat de leden in betreffend ‘uniform’ verschijnen (je gaat bijvoorbeeld niet naar voetbal zonder voetbaltenue). Vandaar dat wij de volgende afspraken hebben gemaakt over het niet in compleet uniform verschijnen van jeugdleden:

Indien het blijkt dat een Welp regelmatig in incorrect uniform verschijnt, zal de leiding contact opnemen met de ouders c.q. verzorgers.

Een compleet uniform bestaat uit een groene blouse met de tekens op de juiste plaats, een blauwe broek, das waarop de halve Musinga-zon geborduurd is, dasring, pet met de wolvenkopinsigne en een zakboekje. Wanneer de Welp nog geen sterren heeft behaald hoort er in de punten van de das een knoopje te zitten. Deze knoopjes beelden de blinde ogen van een pasgeboren Welp uit. Wanneer een ster wordt behaald gaat er een oog open en mag er een knoop uit een punt van de das gehaald worden.

Als het koud is mag over het uniform de blauwe Scouting Bennekom trui gedragen worden, vereiste is dat hieronder wel het complete uniform wordt gedragen. En als het erg warm is mag onder het complete uniform het Scouting Bennekom T-shirt gedragen worden. Na het openen kan het uniform dan uit zodat iedereen in hetzelfde T-shirt loopt. Andere T-shirts zijn dus niet toegestaan. De groepsdas wordt altijd gedragen, dus ook bij het T-shirt.

Op de bijlagen kun je zien waar de tekens op je uniform horen te zitten en hoe de halve Musinga-zon met een oranje draad op de das geborduurd hoort te worden.

Musinga-zon

Uitleg Musinga-zon borduren:

Iedereen krijgt een stukje borduurgaren bij de das en moet het zonnetje erop borduren.

Let op, splits het garen voor je begint in tweeën, anders heb je niet genoeg.

De steekgrootte is +/- 3mm. Neem het halve zonnetje van het papier over op de das. Het zonnetje is op ware grootte getekend en zit op de goede hoogte van de punt van de das.

Een paar tips vanuit de ervaring:

  • Het wordt aangeraden de dasring aan de das te bevestigen door middel van een paar steken, ivm het verliezen van de dasring.
  • Het wordt aangeraden de pet, de das en de blouse te merken met de naam van deWelp.

Met vriendelijke groet,

De Welpenleiding.